![]() |
Sygnał audio po sieci
Potrzebuje na komputerze z neostrad***261; (zmienne ip) zbiera***263; sygna***322; audio z mikrofonu, a ods***322;uchiwa***263; go na innym dowolnym komputerze (przez przegl***261;dark***281; lub program) Co musze zrobi***263;? Wydaje sie co***347; na zasadzie serwer-klient. Postawi***263; radio winamp? jak? Czy co innego prostszego? ma by***263; tylko sygna***322; z mikrofonu bez plik***243;w muzycznych, a jak rozwi***261;za***263; problem zmiennego ip w neostradzie, aby mie***263; ca***322;y czas sygna***322; z mikrofonu. Przez dyndns? jak skonfigurowa***263;, kt***243;re programu do tego b***281;d***261; najlepsze
|
Witam
Jeśli chcesz zwyczajnie przesłać głos z jednego komputera na drugi to moim zdaniem wystarczy Skype. W radio przy pomocy Winampa można się zabawić, ale nie widzę takiej potrzeby - po co utrudniać sobie życie ... Pozdrawiam |
Mo***380;e kolega chce za***322;o***380;y***263; co***347; w rodzaju pods***322;uchu? :hmm:
:> |
...ten skype nie jest dobrym rozwiązaniem bo neostrada co 24 godziny zmienia ip...chyba że przez dyndns da się to zrobić
a można to nazwać coś w rodzaju podłuchiwacza.... |
Cytat:
może wypowie się ktoś inny, albo sam pokombinuj ... pozdrawiam |
Co do tematu to nie wiem jak to wykonac, ale moge cos powiedziec o dynamicznych domain.name.serverach ;-)
Korzystam osobiscie z no-ip.com. Po zmianie adresu IP komputer automatycznie aktualizuje moj aktualny na serwerze i w ciagu kilku sekund domenna [moja_nazwa].no-ip.com odwoluje sie mojego adresu IP. Nieraz trwa to do 5 minut, jak sa jakies wieksze ruchy w sieci, ale przewaznie <1min. Korzystam z tego czesto, mam postawiony FTP i nie wyobrazam sobie, aby ciagle podawac komus adres IP... Co do konfiguracji to jest prosta, program kliencki jest dostepny za darmo na stronie producenta. Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:56. |