![]() |
ile mozna nadpalic p³ytke?
witam, ostatnio sporo nagrywam z "nadpalaniem" plyt i jak narazie wszystko jest wporzadku lecz zastanawiam sie ile mozna nadpalic plytke, gdy w nero cd-dvd speed robie test przepalania to niby wyskakuje max ilosc miejsca na dysku i tak tez nagrywam. jednak ostatnio cos mnie podkusilo zeby jeszcze raz zrobic ten sam test na tej samej p³ycie i...
wyniki roznily sie miedzy soba! nie moglem tego pojac/uwierzyc i zrobilem trzeci test tej plytki i... wyszedl jeszcze inny wynik!?:wow: jak to jest mozliwe ze dla kazdego testu tej samej plyty wychodza inne wyniki max pojemnosci? (wypalam na tdk cdr) |
zale***380;y od p***322;yty. Nie wszystkie p***322;yty s***261; takie same :taktak: Niekt***243;re s***261; bardziej podatne na overburn, inne wcale ;) To normalne zjawisko
|
Cytat:
na poczatku wyszlo 734Mb, potem 756Mb a na koncu 742Mb i skad mam wiedziec ile jest max? |
To jest normalne i nie ma si***281; czym martwi***263; :spoko:
|
a no to jak tak to spoko,
tylko jeszcze ktora wartosc nadpalania mam wybrac, ta srednia, najmniejsza czy tez najwieksza? |
A jak bardzo zale***380;y Ci na nagrywanych na niej danych? :szczerb:
|
Ilo¶æ za³±czników: 1
@zbikowski ka***380;dy no***347;nik b***281;dzie si***281; inaczej dawa***322; nadpala***263;. ***379;eby sprawdzi***263; ile mo***380;esz "bezpiecznie" wpakowa***263; na dan***261; p***322;ytk***281; CD polecam zrobi***263; test przepalania w Nero CD/DVD Speed
Za³±cznik 39164 Pami***281;taj tylko ***380;eby nie nagrywa***263; wa***380;nych danych :) |
kurcze, widze ze mnie za bardzo nie rozumiesz...???
ja wlasnie robilem test przepalania na JEDNEJ I TEJ SAMEJ PLYCIE. i za kazdym razem wyszedl mi inny wynik, i dlatego nie wiem ile moge nagrac. zalezy mi na tym zeby jak najwiecej danych upakowac na plycie (zeby byly czytelne i nienaruszone) ale zalezy mi tez na nagrywarce i nie chce jej zepsuc. te Nero CD/DVD Speed za kazdym razem pokazuje inny wynik, zebym to robil na kilku nosnikach tej samej marki to bym jeszcze to zrozumial ale jesli robie test na jednej plycie i pokazuje mi np 732 a za chwile znowu ja wkladam i robie na niej test i wskazuje mi juz nie 732 tylko 745 to chyba jest to troche dziwne??? :wow: czy teraz wiesz o co mi chodzi? |
Spr***243;buj wykona***263; test na 16x, wtedy wyniki powinny by***263; powtarzalne.
|
ok, sproboje tak zrobic i dam znac co mi wyszlo
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:05. |