![]() |
Nagrywanie 8.5 GB
Witam :)
Potzebna fachowa pomoc Nie moge nagrywac plyt o wiekszej pojemnosci niz 4.7 GB i nie wazne czy to bedzie CD czy DVD,do 4.7 GB jest wszystko OK ale nie wieksze.Po wrzuceniu plyty do nagrywarki np.VERBATIM double layer DVD+R 8.5 GB nagrywarka mieli? ja caly czas ale nie moze odczytac- nie widzi plyty wiekszej niz 4.7 GB, uzywam programu Nero-7.8.5.0 mam zainstalowany Windows XP Professional+sp2 Dokladne info nagrywarki: Drive : SAMSUNG DVD R/RW SH-W08A Type : DVD±R/RW Recorder Firmware Version : 1S31 Buffer Size : 2 MB Date : 05-31-04 Serial Number : 45IR059786 Vendor Specific : 05/31/04 Drive Letter : E:\ Location : 0:0 Mechanism : Tray Read Speed : 40 , 32 , 16 , 6 X Write Speed : 32 , 16 , 12 , 4 X Read CD Text : Yes Return C2 Pointers : Yes Read CD-R : Yes Read CD-RW : Yes Read DVD-ROM : Yes Read DVD-RAM : Yes Read DVD-R : Yes Read DVD-RW : Yes Read DVD-R DL : No Read DVD+R : Yes Read DVD+RW : Yes Read DVD+R DL : No Read BD-ROM : No Read BD-R : No Read BD-RE : No Read HD DVD-ROM : No Read HD DVD-R : No Read HD DVD-RW : No Read HD-BURN : No Read Digital Audio : Yes Read CD+G : Yes Read VideoCD : Yes Write CD-R : Yes Write CD-RW : Yes Write DVD-R : Yes Write DVD-RW : Yes Write DVD-R DL : No Write DVD+R : Yes Write DVD+RW : Yes Write DVD+R DL : No Write DVD-RAM : No Write BD-R : No Write BD-RE : No Write HD DVD-R : No Write HD DVD-RW : No Write HD-BURN-R : No Write HD-BURN-RW : No Buffer Underrun Protection : Yes Mount Rainier : No SolidBurn : No Labelflash : No LightScribe : No Modes : Packet, TAO, DAO, SAO, RAW SAO, RAW SAO 16, RAW SAO 96, RAW DAO 96 Region Protection Control : RPC II Region : None Changes User : 5 Changes Vendor : 4 CSS : Yes CPRM : Yes AACS : No VCPS : No Za ewentualna pomoc dziekuje. Pozdrawiam Janusz PS: Czyzby to byla przyczyna??? Read DVD-R DL : No Read DVD+R DL : No Write DVD-R DL : No Write DVD+R DL : No jezeli tak to jak to naprawic... prosze o dokladne info :) Szukalem podobnego tematu na forum ale nie znalazlem,moze przeoczylem? Dziekuje za ewentualna pomoc. Pozdrawiam Janusz |
yes. :D
|
Podobno to nagrywarka Toshiby, wypuszczona jako SAMSUNG DVD R/RW SH-W08A.
Moze nowy BIOS, pomoze? Bylby kolejny przyklad, ze nie nalezy kupowac Samsungow :) |
Cytat:
|
ona nie nagrywa dl:)
Write DVD-R DL : No Write DVD+R DL : No i zapewne nowy firmware nie pomoze, bo chyba 1s31 to ostatni |
Nagrywanie 8.5 GB
Witam ponownie
po przeczytaniu Waszych odpowiedzi to tak naprawde nie wiem co mam myslec....??? czy mam kupic nowa nagrywarke ? czy jest moze jakis program aktualizujacy ta co mam jezeli jest to powiedzcie jaki i jak sie do tego zabrac (nie mam zielonego pojecia o tych sprawach-nagrywarki) a jezeli mam kupic nowa to jaka ? chodzi mi o firme i parametry (tylko jak juz zmiana to cos pozadnego). Dzieki za pomoc Janusz |
nie s***261;dz***281;, by aktualizacja zmieni***322;a co***347; tutaj. ta nagrywarka raczej nie b***281;dzie nagrywa***263; DL.
co do nowej nagrywarki musisz sobie odpowiedzie***263;, co jest dla Ciebie najwa***380;niejsze: korekcja, zapis czy b***281;dziesz testowa***322; p***322;yty itp. po przemy***347;leniu, zapraszam do tematu "jak***261; nagrywark***281; wybra***263;" - radz***281; czyta***263; od ko***324;ca ;) |
Cytat:
Janusz |
ja r***243;wnie***380; jestem amatorem i tym bardziej radz***281; ustali***263; priorytety :taktak:
pozwoli to unikn***261;***263; w przysz***322;o***347;ci zdziwienia ;) mo***380;e nie wyrazi***322;em si***281; wcze***347;niej zbyt precyzyjnie :mruga: chodzi o to, ***380;e nie ma idealnej i uniwersalnej nagrywarki :nie: ka***380;da jako***347; tam nagrywa i ka***380;da odtwarza, s***281;k w tym co jest istotniejsze. je***380;eli chodzi o korekcj***281;, to na dzie***324; dzisiejszy polecam Samsunga, je***380;eli priorytetem ma by***263; jako***347;***263; zapisu warto pomy***347;le***263; nad Pionierem aha. i nie radz***281; sugerowa***263; si***281; sam***261; mark***261;, ale tym konkretnym modelem a poza tym, ilu ludzi tyle opinii, wi***281;c przyszykuj si***281; na szum informacyjny ;p a teraz zapraszam do lektury tego tematu: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...439#post761439 :czytaj: ze wzgl***281;du na to, ***380;e temat jest bardzo "rozro***347;ni***281;ty", zalecam czyta***263; od ostatniej strony :mruga: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:13. |