Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   problem z nagrywarką DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/problem-nagrywarka-dvd-71271/)

Kornel18 13.04.2007 22:40

problem z nagrywarką DVD

Witam!

Jestem troche zalamany, bo od wczoraj mam problem z nagrywarka. A wiec tak, kasowalem plyte DVD i po skasowaniu plyty i wlaczeniu na nowo komputera stacja DVD nie czyta plyt zadnych ani CD ani DVD oraz nie widzi plikow. Nagrywarka sie otwiera i zamyka ale nic pozatym. Nagrywakra to: SLIMTYPE DVD A DS8AZH ATA mialem ja w komplecie z lapkiem dv6233ea.
Moze nowszy firmware pomoze ale watpie :( czuje ze laser siadl i nic na to nie poradze ehh :(

VIZZARD 13.04.2007 23:35

Cytat:

Napisany przez Kornel18 (Post 763126)
Witam!

Jestem troche zalamany, bo od wczoraj mam problem z nagrywarka. A wiec tak, kasowalem plyte DVD i po skasowaniu plyty i wlaczeniu na nowo komputera stacja DVD nie czyta plyt zadnych ani CD ani DVD oraz nie widzi plikow. Nagrywarka sie otwiera i zamyka ale nic pozatym. Nagrywakra to: SLIMTYPE DVD A DS8AZH ATA mialem ja w komplecie z lapkiem dv6233ea.
Moze nowszy firmware pomoze ale watpie :( czuje ze laser siadl i nic na to nie poradze ehh :(

Wiesz co?

Formatowałeś płytę DVD, wyłączyłeś kompa i potem i już napęd nic nie widzi :nie:

No i jeszcze się tylko wysuwa i wsuwa :>

No laser ci padł jak nic! :czytaj:

:czar:

Kornel18 14.04.2007 09:53

P.S. Nie wiem czy to takie śmieszne :/ 200-300zl wyrzucone w bloto :(

Oktawian89 14.04.2007 12:11

A gwarancja ? :>

Kornel18 14.04.2007 14:06

"A gwarancja?"
Ehh gdyby by***322;o tak wszystko swietnie i bajecznie pieknie....
Zainstalowany byl na poczatku Win Vista i zadnych plyt do lapa nie dostalem, ze wzgledu na mala kompatyblinosc programow na nim dzialajacych przeinstlowalem na Xp SP2, nie robiac obrazu ghostem(jednka w miedzyczasie zamowilem pltyki przez serwis Hp od odzyskiwania systemu z wszystkimi elemenatmi, jednka jak to slynne i gowniane Hp napisalo mi, ze na takie plytki sie czeka z 2 miesiace... wiec mowie co mi tam poczekam).
I takim o to sposobem pozbawilem sie gwarancji.
I jak tu sie nie wkurzyc :sciana: :sciana:
A jeszcze wpadlem na pomysl, zeby sciagnac Viste i zainstalowac z kluczem oryginalnym, wszystko byloby piekne..tylko jedna rzecz nie odpale jej z plyty zeby bootowala, bo poprostu Dvd-Rw jest zepsute, takze jestem w kropce. :/

Oktawian89 14.04.2007 15:08

Zostaje podpiac dvd rom poprzez usb ? :>
Na allegro sa przejsciowki za 25 z***322; + kw ;)

tomek2424 14.04.2007 16:49

A ja mam taki problem..

Mam nagrany film na płycie dvd i chciałbym zrobić jeszcze jedną kopie tego filmu na płyte dvd,ale tak nagrać żeby mi tą płyte odtwarzało w odtwarzaczu dvd bez divixu.Jak mam to zrobić?sprawnie i szybko? (mam Nero 7) .z góry dziękuje

VIZZARD 14.04.2007 18:45

Cytat:

Napisany przez tomek2424 (Post 763360)
Mam nagrany film na płycie dvd i chciałbym zrobić jeszcze jedną kopie tego filmu na płyte dvd,ale tak nagrać żeby mi tą płyte odtwarzało w odtwarzaczu dvd bez divixu.Jak mam to zrobić?sprawnie i szybko? (mam Nero 7) .z góry dziękuje

Odpowiedź jest TU :czytaj:

:taktak:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:04.