Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Dane (https://forum.cdrinfo.pl/f59/)
-   -   nero - niewiem jak sie ta opcja nazywa (https://forum.cdrinfo.pl/f59/nero-niewiem-jak-sie-ta-opcja-nazywa-71303/)

cassim 16.04.2007 14:20

nero - niewiem jak sie ta opcja nazywa

witajcie
mam takie pytanko chodzi mi o program nero a dokładniej o coś takiego :
załóżmy że mam na dysku D katalog przykladowo DATA i jakieś pliki z danymi i chce coś takiego zrobić żeby na pulpicie byla ikonka od nero (skrót) po kliknięciu na nią zaczoł by się zapis na cd zawartości tego katalogu DATA z dysku D jest to możliwe tylko niewiem jak to zrobić proszę uprzejmie po podpowiedzi pozdrawiam

icemac 16.04.2007 14:22

??? ***380;e o co Ci biega :hmm:

Grześiu748 16.04.2007 15:16

Cytat:

Napisany przez icemac (Post 764353)
??? że o co Ci biega :hmm:

Mi się wydaje że ten user chce zrobić coś takiego że jak kliknie na pulpicie ikonke nero to automatycznie zapiszą mu się dane z katalogu DATA. Chyba tak to zrozumiałem. ??? Chyba się nie da. Bo nic innego mi nie przychodzi do głowy.

ksviper 16.04.2007 15:24

chyba si***281; da i trzeba wszystko wpisa***263; w linii komend, ale niestety nie znam sk***322;adni

yahol 16.04.2007 16:10

Metoda zapisz projekt?
Ma te niedogodnosc, ze po modyfikacji zawartosci foldera, nalezy wykonac nowy projekt.

Bartez 16.04.2007 16:43

W katalogu z instalką Nero powinien być plik nerocmd.exe

Spróbuj:
Kod:

nerocmd.exe /?
Powinno Ci wyświetlić dostępne opcje i parametry. Nie mam jak tego teraz sprawdzić, bo nie mam tutaj Nero. Ale sam problem, który poruszyłeś jest dość ciekawy. Możnaby sobie napisać skrypt, który automatycznie robi kopię jakiegoś folderu, bez potrzeby tworzenia kompilacji. O ile tak się da :)

cassim 17.04.2007 08:19

Cytat:

Napisany przez Bartez (Post 764537)
W katalogu z instalką Nero powinien być plik nerocmd.exe

Spróbuj:
Kod:

nerocmd.exe /?
Powinno Ci wyświetlić dostępne opcje i parametry. Nie mam jak tego teraz sprawdzić, bo nie mam tutaj Nero. Ale sam problem, który poruszyłeś jest dość ciekawy. Możnaby sobie napisać skrypt, który automatycznie robi kopię jakiegoś folderu, bez potrzeby tworzenia kompilacji. O ile tak się da :)

witajcie napewno sie tak da bo widziałem to wczoraj u kolesia ale ani on ani ja niemamy pojęcia jak to zrobić i faktycznie chodzi o przykladowy zapis folderu DATA może to zle wytłumaczyłem ale starałem się zrobić to łopatologicznie:) :) pozdrawiam

ksviper 17.04.2007 08:33

1: nerocmd --listdrives
literki w pierwszej kolumnie okre***347;laj***261; nazw***281;

2: nerocmd z opcjami
--write --drivename <name> [--real] [--tao]
[--artist <artist>] [--title <title>] [--speed <speed>]
[--cdextra] [--iso <volumename>]
[--freestyle_mode1 <filename>]
[--freestyle_mode2 <filename>]
[--freestyle_audio <filename>]
[--iso-no-joliet] [--iso-mode2] [--speedtest]
[--enable_abort] [--close_session] [--detect_non_empty_disc]
[--cd_text] [--underrun_prot]
[--import_udf] [--import_vms_session]
[--use_rockridge] [--create_iso_fs] [--create_udf_fs]
[--disable_eject] [--verify] [--use_allspace] <disk file>...
[--force_erase_disc] [--nero_log_timestamp]
[--output_image <filename>]

wybierz odpowiednie opcje, zamiast <name> wpisz literk***281; odpowiadaj***261;c***261; twojej nagrywarce, zamiast <disk file> wpisz katalog, powinno chyba wystarczy***263; i enter

najpierw potestuj z p***322;ytk***261; RW jakby co***347; okaza***322;o si***281; nie tak

powodzenia

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:07.