![]() |
plextor 12/10/32 S nie wykrywa cd-r 90min/800mb?
hi
Pytanie jak w temacie. Moze kto wie co jest grane. zrobilem upgrade firmware do 1.04. bez zmian. w informacjach technicznych na www.plextor.com napisane jest ze max obsluguje 700 mb...a na cdrinfo ze 800...komu wierzyc? z nero wlasnie wyszla taka plytka nagrana. nagrywarka pokazuje czysta plytke. nagrana, zamknieta - ale pusta. cdrom - czyta zawartosc ale nic nie mozna przeczytac....tajkby dane byly zle nagrane. macie jakis pomysl jak nagrywac na tym modelu 90/800? jesli mozecie bardzo prosze rowniez na priva... pozdrawiam! spaced |
Witam.Zanim napisałeś ten post na forum mogłeś najpierw spojrzeć na cdrinfo.pl po prawie stronie "overburnning"i już byś wszystko wiedział, poza tym jest jeszcze FAQ..i duzo postów na ten temat:)
|
hi
Jak wol w cdrinfo.pl napisane jest ze ta nagrywarka obsluguje takie plyty. i jak wol napisalem ze overburning zrobiony. ale dlej sa problemy - plyta nie jest poprawnie zapisana - nie to ze wogolnie nie zapisuje! wiec jak sie dobrze wczytasz w to co napisalem bedziesz wiedzial o co chodzi a nie odpowiadal na bazie tytulu!! ale dzieki za message! dalej szukam omocy... pozdrowka! spaced Cytat:
|
Bez obrazy,ale to ty chyba źle sformułowałes swoje pytanie i trohce też w tym mojej winy,ale powodzenia
|
a co nagrywales muze czy zwykle dane moze zaznaczyles zbyt duzy overburn
wiele nagrywarek radzi sobie z 90 ale tak na prawde to nie radzi bo np pozwala na zapisanie na niej nie 800 mb tylko np 770 musisz troche pokombinowac sprobuj sprawdzic najpierw np feurio czy nero cd speed ile twoja nagrywara moze nagrac |
Cytat:
Pozdrawiam Misiek4 |
Wg info o problemach z tym plextorem (ze problematycznie odczytuje) nie udalo mie sie tych plyt odczytac na tym cdrw. tak na prawde to nie wiem czy dobrze mi nagral powyzej 704 mb (tylke jest ok w standardowym trybie overburn dla 700) ale <704 ida ok. wiec to co moze byc to : zapis powinien byc poprawny - odczyt nie (jesli chodzi o te nagryware) ale nie moglem jej odczytac nigdzie indziej...
wlasnie kochanym nero to palilem...i nie wypalalem 800 tylko 760 i niestety kwas! ale poprobuje ...moze macie jeszcze jakies pomysly? spaced |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:59. |