![]() |
Płyty DVD.. Jakie kupić?
Witam,
Jakiś czas temu kupiłem CAKE 100szt pyt Verbatim.. Niestety, są one już na wyczerpaniu. Pasuje kupić nowy cake. Verbatimy są jednak drogie.. Od dawna nie interesowałem się płytami DVD/CD i nie wiem, które płyty są warte polecenia.. Oczywiście, wszyscy doradzą płyty Verbatima. Ale może jest jakaś tańsza alternatywa? Możnaby się tu dzielić swoimi spostrzeżeniami.. |
Twoja nagrywarka ma tak***261; korekcje/odczyt, ***380;e na pewno poradzi sobie ze wszystkim p***322;ytami :P ;)
A tak powa***380;nie, mo***380;esz spr***243;bowa***263;: -TDK -Sony |
Sony Plusy
|
ostatnio kupowałem Platinum DVD-R 4,7GB x16 100szt. za 80zł są ok za te pieniądze
w MM i Saturnie poszukałbym płyt Sony pakowanych po 30sztuk za 30zł też są ok |
Verbatimy sa drogie ? Od kiedy ?
Jak cos to bierz sony, tdk i nie wiem co tam jeszzce. Zawsze to lepsze niz no name. I jeszcze dodatkowo nigdy nie wiadomo skad jest plyta. EDIT: 80 zl na platinumy ? To za kilkanascie wiecej masz verby. Oplaca sie ? Wroclawski ''delfin''. Kolo hubskiej. |
Cytat:
a no i do wrocławia też mi nie po drodze :P |
Hmm.. Czyli nadal nie ma si***281; co pakowa***263; w noname..
A co s***261;dzicie o HP lub BENQ? @CIAPEK - zale***380;y mi, ***380;eby ka***380;dy nap***281;d by***322; w stanie odczyta***263; dan***261; p***322;yt***281; || |
Cytat:
z no name jesli gdziesz znajdziesz to p***322;yty "prostore" :taktak: wiem ***380;e s***261; do kupienia w saturnach |
ile masz kasy do wydania i nie pisz ze jak najmniej ....
|
Cytat:
Myślałem nad kupnem kolejnego cake'a 100 Verbatimów, ale ostatnio sporo kasy poszło w komputer i wolałbym coś tańszego.. Temat założyłem, żeby się dowiedzieć czy jest jakaś inna, ciekawa alternatywa.. Ale sobie czytam, czytam i dochodzę do wniosku, że Verbatimy nadal są the best of the best.. |
Sony plusy s***261; oki. TDK syf, Platinum to samo.
|
Cytat:
sony dają radę i są tanie tdk jak mało (czyli małe ilości danych) to też ujdą nawet na masówkę po 2GB :D |
co jak co zdecydowanie SONY
TDK juz ponad rok temu powiedzialem dowidzenia:D Z Verbatimkami u mnie na stacjonarnym odtwarzaczu roznie bywalo wiec sobie odpuscilem |
Warte uwagi s***261; p***322;yty DVD+R na no***347;niku OPTODISC np. Vakoss-y.
Mo***380;na jeszcze dosta***263; w marketach +R 8x (Optodisc OR8), 16x te***380; s***261; nieczego sobie. :) |
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:50. |