![]() |
Windows XP - miernik poziomu baterii...
Siemka
Mam trochę dziwny problem, gdyż znikł mi z paska zadań miernik poziomu naładowania baterii w laptopie. Nie da się go w żaden (bynajmniej mi) znany sposób włączyć. Klikanie w opcjach zasilania na "zawsze pokazuj ikonę na pasku zadań" nic nie daje, także odhaczenie i zaznaczenie ponowne (nawet po restarcie). Wie ktoś co z tym zrobić? Trochę to niewygodne wchodzenie w panel sterowania tylko po to, żeby zobaczyć, czy przypadkiem za chwile laptop się nie przełączy na S3 bo bateria była słaba.. Please help :piwo: |
zmiana laptopa wchodzi w rachub***281; ???
|
Cytat:
:haha: dobre :) hardware w lapku jest ok, na ubuntu, które jest zainstalowane równolegle, problem nie występuje |
u przysz***322;ego szwagra by***322;o podobnie, ale jemu pomog***322;o odhaczenie, zahaczenie i restart i by***322;o cacy :)
jaki sprz***281;t ? |
czesto jest osobny soft producenta sprzetu - moze zainstaluj na nowo
|
FS Amilo Pro v2060 (Centrino 2 Sonoma)...
u mnie cos takiego nie pomaga... :/ Prometeusz u mnie takiego softu nie ma, bynajmniej ja nie dostalem.... |
a może
Kod:
format c: |
Cytat:
ehe to jest ostateczność ... ja chcę to rozwiązać bez formata :P |
a nie instalowa***322;e***347; czego***347;, co popsu***322;o, jakiego***347; urz***261;dzonka lub programu ?
|
Cytat:
|
Ten proces jest chyba odpowiedzialny za to, ze to sie pojawia w tray :>
sdstat.exe PS. Mozesz zainstalowac zawsze NHC do lapkow ;-) |
Cytat:
|
Je***347;li Ci si***281; nie uda, spytaj na forum.laptopy.info.pl :idea:
|
Sprawdz wartosci w rejestrach :>
Start > uruchom > regedit HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Services\U PS\Config NotifyEnable - 1 HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Services\U PS\Status\ BatteryStatus - 1 |
Cytat:
Piterniel czyli nie mam tego pliku... szukałem, nie znalazłem.. Te HNC jest bezpłatne?P Przypomniało mi się, że instalowałem Tune UP Utilities 2007... ale nic nie zmieniałem w ustawieniach systemowych, zamieniłem tylko skórkę Windows... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:26. |