Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Hardware (https://forum.cdrinfo.pl/f105/)
-   -   Parę pytań (https://forum.cdrinfo.pl/f105/pare-pytan-71524/)

Chrabia 30.04.2007 19:09

Parę pytań

Mój sprzęt to: PS2 SCPH50004, z Ripperem 3.1.
Chciałbym spytać o parę rzeczy, szukałem już w necie rozwiązania, ale nie udało mi się go znaleźć.
1. Mam płytkę (pirata) z grą i trochę mi się przycina (niektóre rzeczy w ogóle się nie włączają, gra się po prostu zawiesza, niektóre rzeczy włączają się o wiele wolniej niż powinny). Nie mam oryginalnej płytki z grą, ani nie mam na kompie obrazu płyty tej gry. Mam tylko i wyłącznie tą płytkę . Czy zgranie jej zawartości na kompa i ponowne nagranie na płytę może przynieść poprawę? Aha, dodam, że "rozgrzewanie" lasera oraz przeczyszczenie płytki nie dawało efektu, więc na pewno jest to problem z tym, że płyta jest jakoś źle nagrana lub ew. może jest porysowana (gierke dostałem razem z plejem kiedy go kupowałem, więc nie wiem czy wcześniej dobrze działała).
2. Czy mając rippera mogę normalnie grać w gry na PSX? Tzn. jeśli mam pirata gry na PSX to czy normalnie daję płytkę do napędu i gram, czy musze coś zrobić?
3. Jak nagrać grę na PSX (by grać nią na Pleju 2), która ma rozszerzenie *.img? Dodam, że do tego są dwa mniejsze (mniejsze niż 1mb) pliki o zakończeniach: *.sub i *.ccd. Normalnie alcoholem? (a jak tak to zaznaczyć plik *.img, którego normalnie się nie da, czy dać plik *.ccd, bo jego akurat widzę?) Czy może najpierw za pomocą alcohola zrobić obraz płyty i potem nagrać? No i dawać w ustawieniach (to się nazywało bodajże "profil", już nie pamiętam) "ogólne", czy "playstation" czy "playstation 2" (niby gra na PSX, ale mam zamiar grać na PS2, więc nie wiem).

Desden 30.04.2007 19:43

Mo***347;ci @Chrabio

Czy mesje dobry wa***347;c Pan sobie ***380;yczy przek***261;ske dnia? - potrawke z BANana.
Czy te***380; w szczegulno***347;ci polecam dobre w***322;ino sZanujReGulamino stary rocznik 2005, pono***263; wyborny!
Je***347;li w obu przypadkach wa***347;***263; m***243;wi tak! to d***322;ugo mi***322;o***347;ciwy PAN d***322;ugo nie bedzie musia***322; czeka***263;.

Chrabia 30.04.2007 21:29

lol xD
A tak w ogóle to o co Ci konkretnie chodzi? Jeśli o nazwę tematu, to zauważ, że miałem parę pytań, więc nie będę zakładał paru tematów/dawał temu tematowi nazwę na dwie linijki :P.
A i dodam, że jeśli chodzi o drugie i trzecie pytanie to pytam, bo po prostu spotkałem się z różnymi wersjami, więc postanowiłem sam spytać i zobaczyć co powiedzą o tym ludzie, którzy się na tym znają (bo chyba tylko tacy będą tu odpowiadać ;)), a odp. na pierwsze nigdzie nie mogłem znaleźć, więc "opcja szukaj" też odpada :P.

loki7777 30.04.2007 21:33

o to ze piszesz o piratach i lamiesz regulamin

mgit 30.04.2007 21:39

A mog***322;e***347; napisa***263; kopia zapasowa, i by***347; dosta***322; odpowiedzi na nurtuj***261;ce cie pytania ;)

Berion 30.04.2007 22:00

Cytat:

Napisany przez Chrabia (Post 772422)
[...] więc postanowiłem sam spytać i zobaczyć co powiedzą o tym ludzie, którzy się na tym znają (bo chyba tylko tacy będą tu odpowiadać [...]

A skąd, tu sama lameria przesiaduje. Moderatorzy zrzynają a admini improwizują... ;]

Chwilowo mam dobry humor, więc... o specyfikacji chipa poczytaj na ripper3.com, a co do profilów w A120% to są one identyczne (tak dla bajeru dali pewnie, albo dla n00bów... :hmm: ).

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:08.