![]() |
@Reetou - jesli nie widzisz piekna i spokoju saczacego sie z ekranu - kup X360 ;-).
@Berion - Flow jest w PS Store za darmo jako prezentacja mozliwosci pada SixAxiS. Co nie zmienia faktu ze gra jest czyms duzo bardziej wykraczajacym poza to, jak Sony to opisalo... Dobrze ze nawiazales - wlasnie tytuly typu Okami czy Rez cenie sobie najbardziej - wlasnie za nietypowosc! @Bartez - dema to tez sztuka! Chodzi wlasnie o stworzenie czegos pozornie bezcelowego, a jednoczesnie bedacego celem samym w sobie. Takie wlasnie jest "Flow". |
Nie tyle 'wypasiona' co -nietypowa-, unikalna. Do tego dorzu***263; odpowiednie SFX/BGM, design (lokacje, postacie itd.) i masz gr***281; z klimatem - gr***281; z dusz***261;.
IMO ofkoz. A demoscena swoj***261; drog***261;, tyle ***380;e my m***243;wimy o komercyjnym produkcie. |
Hmm, ten Flow to jak dla mnie trochę podrasowany Snake z komórek ;) Gra artystyczna? A cóż to takiego? Chodzi o 'wypasioną' grafikę? Proponuję poszukać dem scenowych w asemblerze (np do 64 KB) - to jest sztuka ;)
|
Zgadzam się z Tobą, ale to nie jest "gra", na którą można poświęcić kilka wieczorów i na która można wydać 'dwa koła' (no chyba, że będzie w PS Store za grosze). Flow mógłbym śmiało przyrównać do Rez-a.
Dla mnie GRA artystyczna to O-kami, Shadow of The Colossus, Ico, Folklore. W każdym razie fakt, takich gier jak dotąd na platformach MS jak nie było tak nie ma. @Reetou Ciężko powiedzieć :szczerb: |
***379;e jak? Nie rozumiem... To na czym ta gra polega?
|
Ech, dla przykladu :
http://youtube.com/watch?v=D5YPMU5dFJA http://youtube.com/watch?v=dN8bnnHgGhE Jak jest cos podobnego na X360 to chetnie zagram... Zaznaczam, ze do grania we FLOW nie potrzebujemy naciskac ani jednego klawisza - sterujemy wylacznie poprzez wychylanie pada SixAxiS w przestrzeni. Nie ma tu punktow, fragow, systemu start-meta i kolejnych "leveli". GRA jest sensem SAMA W SOBIE. To wlasnie jest gra artystyczna (a moze to juz nawet nie jest gra tylko cos duzo glebszego?). I to jest PIEKNE. |
Cytat:
|
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=NsaCm9qcOxM ;p - tak na rozluznienie bo "moze pad jest przeznaczony dla dzieci ponizej 15roku zycia?" ;p |
ps3 jest naj i tyle...:D
|
Cytat:
Najwazniejsze w tej chwili sa beta testy takich tytulow jak halo3 (nie lubie) i CoD4 (w tej sie zakochalem i kupie ja bo jest warta $$) ringi sa ale jesli jest gwarancja to czym sie przejmowac ? - no chyba ze przerabiasz (a to forum o przegrywaniu plyt i chyba wszyscy maja przerobinego (czytaj zbanowanego) x0?) czyli nie maja gwarancji i sie jakimis ringami przejmuja :D || - tak to odbieram bo jak mozna tlumaczyc ciagle pisanie o 3czerwonych swiatelkach ?? |
CO ja zrobie ze DLA MNIE te gry sa po prostu ciekawsze i lepsze? X360 nie oferuje mi nic ciekawego ;-)... No i ma 3 okregi smierci ^_^...
|
ty sie zawsze bedziesz bawil pysznie na tym co bedzie ps exclusive....:P
|
Ja przy GT HD bawilem sie pysznie ;-). HD mam gdzies bo i tak nie stac mnie na TV do niego - sama rozgrywka wymagajaca, tak jak w GT 4. Zaluj ze nie ruszales Resistance - warto. No i gry artystyczne ("Flow") ktorych X360 nigdy nie zobaczy - odbiorca amerykanski jest na nie zbyt prymitywny... To nie moja klasyfikacja (zeby ktos sie nie poczul urazony) tylko MS... No bo niech mi ktos pokaze cos artystycznego na X360...
|
GT HD to nic specjalnego... Motorstorm? Nawet nawet. Resistance FoM? Nie grałem, podobno świetny.
No i gdzie te killery? Tylko Heavenly Sword nim jest na razie. Taka jest prawda M@X. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:29. |