![]() |
ZABEZPIECZAMY PŁYTY
Jak i czy w ogóle można zabezpieczyć płyty z filmami w taki sposób by nie mozna było ich zgrać na dysk twardy?
|
Ha, ha, ha
Search & CDRInfo & Read & Gwóźdź & Młotek & Zabezpieczajcie & zaraz będzie dym. Pozdrawiam |
1.Kupujesz solidny łańcuch[bez słabych ogniw], i kłódkę, najlepiej wielkości tego cd.
2.Dokładnie okręcasz łańcuch wokół płyty. 3.Zapinasz do łańcucha i zamykasz kłódke. Teraz nikt nawet tego nie odczyta;))))))))) |
zadawanie takich pytan w tym miejscu jest chyba troche 'nie na miejscu'...
sam kopiujesz cudza prace ('robisz' filmy z plyt lub z kamery), sprzedajesz i zarabiasz (okradajac niejako wlascicieli tak pogardzanych w tym kraju praw intelektualnych i autorskich) a samemu chcesz tego uniknac... ekonomicznie poprawnie, ale jakos tak... nie teges... traci hipokryzja... poza tym musialbys sie bardzo postarac zeby przecietnie zaawansowany czytelnik (taki co przegral 5 - 6 zabezpieczonych plyt) polamal sobie zeby na amatorskim zabezpieczeniu i dobrze :-) PS. jezli chcesz zabezpieczac wlasna prace a nie DivX'y - szczerze przepraszam za insynuacje, ale w tym momencie tez nie moge ci pomoc [patrz wyzej] |
i co ja mam zrobic mam mu wywalic tego posta zalozyc klodke - nie wywale bo za co chyba tylko za lenistwo - UZYJ SEARCH - jak chcesz to wpisz majonez jako szukane slowo a na pewno trafisz na posty o zabezpieczaniu divxa chociaz mozesz sobie to podarowac - NIKT tu ci nie powie jak zabezpieczyc bo my tu lamiemy sobie glowy jak ominac zabezpieczenia
nie zamkne bo po co mam wywolywac zle emocje na forum ale az mnie ciagnie zeby go wywalic juz tyle razy bylo to walkowane na tym forum ze az mnie skreca jak widze takie pytanie :( chyba jednak netykieta i znajomosc zasad panujacych nie tylko na tym forum spada coraz bardziej i chyba trzeba by zrobic cos takiego zeby przy wejsciu na forum pojawialo sie okienko z wypisanymi zasadami i instrukcja obslugi :) a zwlaszcza opis funkcji search |
Majonez wyświetlanie się regulaminu przy każdym wejściu na forum było by uciążliwe (głównie dla normalnych użytkowników, nie dla tych ślepych którzy pewnie i tak by tego regulaminu nie zauważyli). Z pewnością pomogło by delikatne przerobienie forum, tzn. zamiast napisu search mogło by pisać: "Szukaj na Forum (Search)" najlepiej drukowanymi i na czerwono, może wtedy więkrzość powtażających się postów zniknie.
[IMG="http://members.fortunecity.com/initzero/pages/smiles/happya/flamingdevil.gif"] Pozdrawiam wszystkich [IMG="http://members.fortunecity.com/initzero/pages/smiles/happya/flamingdevil.gif"] |
Cytat:
by pod napisem Wejście na Forum dodać link, np.Przed wejściem przeczytaj albo nawet kilka zasad, w stylu: NA FORUM WOLNO... NIEDOPUSZCZALNE JEST... UŻYJ 'SEARCH' BY ZNALEŹĆ INTERESUJĄCE CIĘ INFORMACJE NA TEMAT... POST - TEMAT - NAGŁÓWEK I TREŚĆ PRZED ZADANIEM PYTANIA NA FORUM PODAJ DANE SWOJEGO SPRZĘTU, JEGO KONFIGURACJĘ (PODŁĄCZENIA I USTAWIENIA: NAGRYWARKA, ILOŚĆ RAM-u), JAKIEGO PROGRAMU UŻYWASZ I W JAKIEJ WERSJI, NA JAKICH PŁYTKACH WYPALASZ (NAZWA, RODZAJ I SZYBKOŚĆ), CO DO TEJ PORY ZROBIŁEŚ OPRÓCZ POSTAWIENIA POST-a: PRZEJRZAŁEM FAQ, W 'SEARCH' NIE ZNALAZŁEM ODPOWIEDZI, USTAWIŁEM DMA (NIE MOGĘ USTAWIĆ DMA), NAGRYWARKĘ PODŁĄCZYŁEM DO KOMPUTERA KOLEGI, NIE PRÓBOWAŁEM PODŁĄCZYĆ DO INNEGO KOMPA - NIE MAM TAKIEJ MOŻLIWOŚCI, itd. itp. ... Cóż jeszcze można dodać?! |
z dodawaniem czegokolwiek do forum trzeba sie zwrocic do Miska a to ze byloby to uciazliwe to wiem a to zeby search byl innego koloru to juz Miskowi mowilem ale on na prawde nie ma czasu a to nie jest tez takie hop siup :)
|
[quote]majonez (07-04-2002 00:52):
i co ja mam zrobic mam mu wywalic tego posta zalozyc klodke ciach chyba trzeba by zrobic cos takiego zeby przy wejsciu na forum pojawialo sie okienko z wypisanymi zasadami i instrukcja obslugi ciach Taaa... może to zrobić tak? 1. Olewamy posty (ktoś już to chyba napisał) tego typu 2. Forum jest dla zarejestrowanych, więc przy rejestracji koniecznie przeczytac i potwierdzić regulamin. Innych pomysłów nie mam, choć przyznam, że są tu ludzie mający poczucie humoru i czasami napotykam zabawne teksty przy takich pytaniach. Pozdrawiam PS. Widzę moderatorze (a może mi się tylko wydaje? :) ) że jakiś topic poszedł z dymem. |
Popieram - OLEWAĆ takie posty.
|
moze powinienem napisac nowy temat - ale mam problem odwrotny
co zrobic jak ktos zabespieczyl plyte - nero widzi jako muzyczna |
GDZIE TA KŁÓDKA !
|
pio uwierz mi chcialbym i to bardzo ale coz nie chce zeriala chce zabezpieczyc a to badz co badz forum cdr o nagrywaniu wiec moze sie o to pytac a czy to jest na miejscu i czy ktos mu odpowie (watpie) to juz jego bol
|
Jak tak będą same kłódki leciały to niedługo looodzie przestana tu cokolwiek pisać ze strachu :)
|
albo nauczą się używać funkcji SEARCH !!!!!!!!!!!!!!!!
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:40. |