Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   Problem nowicjusza (https://forum.cdrinfo.pl/f13/problem-nowicjusza-71639/)

mgit 06.05.2007 20:50

A nie pro***347;ciej by***322;o ci u***380;y***263;:

Windows:

AnyDVD+CloneDVD2

Linux:

k9Copy

LuDa 06.05.2007 20:05

Jak masz wrażliwy odtwarzacz to nagrywaj na DVD+R a typ księgi ustaw na DVD-Rom, to pomaga !!
Oczywiście x2 lub x4.
Powodzenia.

Chińczyk 06.05.2007 18:24

Cytat:

Napisany przez Hourspl (Post 775518)
Witam wszystkich i bardzo prosze o kilka informacji gdzie robie błędy

Nagrzwarka = BenQ DW1640
Soft = DVD Shrink 3.2
odtwarzacz stacjonarny = Philips MX 5700D

Próbowałem przegrać "Król lew" dla mojego syna na SHRIKU i wszystko odbyło się bez problemowo ale gdy próbuje odtworzyć film na odtwarzaczu stacjonarnym to pod koniec filmu (46 minuta) zacina sie płyta. Jak odtwarzam go na PowerDVD nie ma żadnego problemu. Próbowałem już różne płyty (Verbatim Tevion TDK Emtec) i bez różnicy. Próbowałem też przegrać Tarzana i jego udało mi się po trzech próbach ale powiedzcie sami co ma za sens jeden film i trzy zniszczone płyty i trzy godziny na kompie i trzy razy muszego zobaczć czy aby ta kopia jest ok???
Czy prędkość nagrywania 8x nie jest za wysoka??
Czy jest to jakies złe ustawienie w Shriku? Albo może mój odtwarzacz strajkuje ?? Dlaczego jest to tylko na końcu fimo, albo jakiego progamu użyć i jak to dokładnie zrobić bo nie mam za dużo pojęcia na ten temat. Z góry dziekuje za pomoc

Hourspl

Wydaje mi się że to wina odtwarzacza. Philipsy bywają kapryśne ***8211; mój zawieszał się na dobre nawet na oryginałach. Weź płytę do znajomego, sąsiada albo do sklepu RTV i wypróbuj na innym stacjonarnym odtwarzaczu. Jeśli też przeskakuje wypal jeszcze raz na mniejszej prędkości np. 4x. albo 2,4x i zobacz czy pomogło.

loki7777 06.05.2007 16:00

anydvd lub dvdfab decrypter lub ripit4me sam dvdshrink nie wystarczy.nastepnym razem jesli oczekujesz pomocy, to sformuluj jakos sensownie temat

Hourspl 06.05.2007 15:58

Kopia filmu zacina sie

Witam wszystkich i bardzo prosze o kilka informacji gdzie robie błędy

Nagrzwarka = BenQ DW1640
Soft = DVD Shrink 3.2
odtwarzacz stacjonarny = Philips MX 5700D

Próbowałem przegrać "Król lew" dla mojego syna na SHRIKU i wszystko odbyło się bez problemowo ale gdy próbuje odtworzyć film na odtwarzaczu stacjonarnym to pod koniec filmu (46 minuta) zacina sie płyta. Jak odtwarzam go na PowerDVD nie ma żadnego problemu. Próbowałem już różne płyty (Verbatim Tevion TDK Emtec) i bez różnicy. Próbowałem też przegrać Tarzana i jego udało mi się po trzech próbach ale powiedzcie sami co ma za sens jeden film i trzy zniszczone płyty i trzy godziny na kompie i trzy razy muszego zobaczć czy aby ta kopia jest ok???
Czy prędkość nagrywania 8x nie jest za wysoka??
Czy jest to jakies złe ustawienie w Shriku? Albo może mój odtwarzacz strajkuje ?? Dlaczego jest to tylko na końcu fimo, albo jakiego progamu użyć i jak to dokładnie zrobić bo nie mam za dużo pojęcia na ten temat. Z góry dziekuje za pomoc

Hourspl

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:44.