![]() |
Problem z nagrywaniem filmów DivX!!!
posiadam nową nagrywarke TDK 32/10/40 i mam problem z nagrywaniem filmów. Problem polega na tym, że po przegraniu filmu kiedy go odtwarzam obraz jest zniekształcony i momentami zamazany. Próbowałem nagrywać z rózną prędkością x4;x8;x16;x20, sytuacja powtarza się nie zależnie od tego czy nagrywam z twardziel, czy bezpośredni z CD.Używam Nero v5.5.61 i WinXp.
pozdrawiam |
sprawdź na WinOnCd. pozdrówka
|
A może masz walnięte stery. Przeinstaluj DivX'a lub Winde
|
Cytat:
fajnie, ze masz WinOnCD, ale jesli nie znasz odpowiedzi to nie pisz lepiej nic jesli przy najdrobniejszej usterce ludzie zmieniali by OS albo oprogramowanie to nie mieliby na czym pracowac |
Cytat:
|
skoro inne rzeczy nagrywa ok to nie wina nagrywarki
na pewno odtwarzasz potem film z cedeka moze sprobuj zrzucic na dysk i wtedy sprawdzic byc moze sam film jest walniety albo twoj cedek czy nagrywara za slabo sie kreci zeby mozna bylo bez problemow ogladac film prosto z plytki |
aha i sprobuj nagrac z mniejsza predkoscia np 16 czy nawet 12 moze plytki zle sie nagrywaja tzn nie dopalaja sie :)
|
Cytat:
|
to jest dziwneeeeee
napisz jakie codek masz wsadzony? spróbuj u kogoś innego na neutralnym kompie odtworzyć .. spróbujemy wyeliminowac przyczyne czy to od nagrywarki czy coś w systemie siedzi... pozdro 6 |
upssss faktycznie napisal moja wina :)
|
a może zmień program do odtwarzania, ja miałem problem z cinusplayer, czy coś takiego. Wyglądało to tak, że mi rwał dół obrazu.
|
Mi to raczej wygląda na jakieś zabezpieczenie DivX-ów.
Masz je wszystkie z jednego źródła? Spróbuj może jakiś film który na 100% nie jest zabezpieczony... pozdro |
już uporałem się z problemem, pomogła zmiana systemu operacyjnego na w2k; wydaje mi się że pod Xp nie dokońca wszystko działa tak bezproblemowo jak powiada Bill. Dzięki za pomoc a przynajmniej próby!
|
Tak tylko btw, zabezpieczony DivX;) - ROTFL, good idea
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:57. |