Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   Jak zrobić płytę DVD + inne foldery? (https://forum.cdrinfo.pl/f13/jak-zrobic-plyte-dvd-inne-foldery-71641/)

ed hunter 07.05.2007 12:50

tak. forum jest miejscem wymiany informacji. tylko dobrze jak te informacje trzymaj***261; si***281; fakt***243;w.

Kpt.Nemo11 07.05.2007 11:20

Dziękuję za życzenia i odwzajemniam je tobie. Oczywiście,że będę się uczył a od teraz jeszcze ze zdwojoną siłą. Jestem trochę zaskoczony bo myślałem,że forum jest miejscem wymiany informacji dostępnym również dla takich niedouków jak ja. Osobiście wiele się nauczyłem czytając tutejsze wątki, również pisane przez Ciebie słowa bardzo wzbogaciły moją skromną wiedzę.Pozdrawiam

Arepo 07.05.2007 11:12

@Kpt.Nemo11

Widzę, że dalsza dyskusja nie ma sensu - nie zrozumiemy się :nie:.

Życzę powodzenia i zalecam sporo nauki, można zacząć od przyswojenia pojęcia authoring ***8230;

pozdrawiam

Kpt.Nemo11 07.05.2007 10:48

Bardzo cię przepraszam jeśli uraziłem lub coś takiego.Masz rację,że nie chodzi tu o authoring jako operacja "tworzenia VOB-ów" Użyłem może w zbytnim uproszczeniu tego słowa dla całego procesu od importu strumieni do powstania pliku obrazu do wypalenia. Zapewniam cię ,że DVDMaestro potrafi generować obrazy kompilacji do wypalenia. Oczywiście katalog ze zdjęciami tworzysz w innej aplikacji to banalne.Kopiujesz go tylko do miejsca gdzie DVDMaestro już wcześniej "wykonał authoring" czyli gdzie są katalogi VIDEO_TS i AUDIO-TS.To miejsce wskazujesz programowi jako żródło plików do utworzenia obrazu *.img.Wybacz już prościej nie mogę .... Ale nie gniewaj się

Arepo 07.05.2007 10:26

Cytat:

Napisany przez Kpt.Nemo11 (Post 776166)
Witam. Wrzucam kompilacj***281; do jakiego***347; katalogu np: D:\FILM_DVD. Do tego samego katalogu wrzucam m***243;j folder np ze zdj***281;ciami. Po kompilacji mam zatem 3 foldery: Video_TS, Audio_TS i Zdjecia. W tym samym DVDMaestro tworz***281; plik obrazu do wypalenia, zaznaczam opcj***281; DVD-ROM (w odr***243;***380;nieniu od DVD) i otrzymuj***281; obraz, pik *.img do wypalenia. Czy co***347; pomin***261;***322;em ... Pozdrawiam

Nie wiem czy tylko ja odnosz***281; takie wra***380;enie, ale chyba co***347; z Tob***261; nie tak kolego. Chyba, ***380;e robisz to specjalnie, aby wprowadzi***263; nerwow***261; atmosfer***281;.

Podsumujmy :

1. Do katalogu FILM_DVD na dysku D kopiujesz kompilacj***281; DVD, czyli katalogi AUDIO_TS i VIDEO_TS z ca***322;***261; zawarto***347;ci***261; ***8211; pliki *.vob, *.ifo i *.bup.
2. Kopiujesz tam r***243;wnie***380; katalog ze zdj***281;ciami.

Do tego momentu wszystko jasne, pisa***322;e***347; co prawda, ***380;e te dzia***322;ania maj***261; si***281; odby***263; przy authoringu, ale pomi***324;my ju***380; to.

Ale co to ma znaczy***263;, ***380;e "w tym samym DVDMaestro tworzysz plik obrazu do wypalenia" ?, to znaczy co ***8211; w katalogu FILM_DVD masz po tym jeszcze obraz *.img - z czym ?, z now***261; kompilacj***261; ? ***8211; nie ma tam na pewno katalogu ze zdj***281;ciami, bo ***380;aden program do authoringu nie pozwala na utworzenie niezale***380;nego folderu poza zgodnymi ze standardem folderami ***8230;

Mam dziwne wra***380;enie, ***380;e nie masz poj***281;cia o czym piszesz. Do tego wspominasz o darmowym sofcie a polecasz do authoringu DVDMaestro ***8211; gratuluj***281;.

Pozdrawiam

edit:
zreszt***261; czy DVDMaestro pozwala na utworzenie w og***243;le obrazu i to w formacie *.img ?, nie widzia***322;em tam takiej opcji ...

Kpt.Nemo11 07.05.2007 10:01

Witam. Wrzucam kompilację do jakiegoś katalogu np: D:\FILM_DVD. Do tego samego katalogu wrzucam mój folder np ze zdjęciami. Po kompilacji mam zatem 3 foldery: Video_TS, Audio_TS i Zdjecia. W tym samym DVDMaestro tworzę plik obrazu do wypalenia, zaznaczam opcję DVD-ROM (w odróżnieniu od DVD) i otrzymuję obraz, pik *.img do wypalenia. Czy coś pominąłem ... Pozdrawiam

Arepo 07.05.2007 08:51

Cytat:

Napisany przez Kpt.Nemo11 (Post 776128)
Napisałem zdecydowanie na temat ...Zwróciłem uwagę, że już na etapie robienia authoringu (no przecież pytający jakoś go musiał robić) można tę sprawę załatwić i wypalić obraz jakimś darmowym programem.Wtedy już jakiś dodatkowy kombajn typu Nero nie jest potrzebny.Pozdrawiam

Ok, jeśli napiszesz jak na etapie authoringu w DVDMaestro dodać do kompilacji niezależny folder, umieścić w nim zdjęcia i stworzyć obraz do wypalenia na płytę przyznam Ci rację.

Na razie uważam, że wypisujesz kompletne bzdury.

Pozdrawiam

Kpt.Nemo11 07.05.2007 08:05

Skoro już wypowiadasz się kompletnie nie na temat, to wypadałoby chociaż napisać coś mądrego, a tu niestety ...

Napisałem zdecydowanie na temat ...Zwróciłem uwagę, że już na etapie robienia authoringu (no przecież pytający jakoś go musiał robić) można tę sprawę załatwić i wypalić obraz jakimś darmowym programem.Wtedy już jakiś dodatkowy kombajn typu Nero nie jest potrzebny.Pozdrawiam

Arepo 06.05.2007 20:13

Cytat:

Napisany przez finito (Post 775619)
Wielkie dzięki, to aż takie proste (i działa!!).
A ja szukałem rozwiązania na miarę nowej nagrody Nobla!

Nie ma sprawy :), czasem do najprostszych rzeczy dochodzi się najtrudniej ...

Cytat:

Napisany przez Kpt.Nemo11 (Post 775689)
W jakim programie robisz authoring DVD ? Większość z nich gdy finalizujesz kompilację daje ci do wyboru DVD lub DVD-ROM. Wybierz tę drugą. Ja uzywam DVDMaestro. Nie musisz oczywiście uczyć się go !!!. Aby zrobić to o co ci chodzi w nim wystarczy parę kliknięć

:wow:

Uważaj z tym klikaniem, bo czytając Twój kolejny post na forum, odnoszę wrażenie, że zdrowo Ci ono zaszkodziło. Skoro już wypowiadasz się kompletnie nie na temat, to wypadałoby chociaż napisać coś mądrego, a tu niestety ...

Pomijam drobny fakt, że problem już rozwiązany.

Pozdrawiam

Kpt.Nemo11 06.05.2007 19:17

W jakim programie robisz authoring DVD ? Większość z nich gdy finalizujesz kompilację daje ci do wyboru DVD lub DVD-ROM. Wybierz tę drugą. Ja uzywam DVDMaestro. Nie musisz oczywiście uczyć się go !!!. Aby zrobić to o co ci chodzi w nim wystarczy parę kliknięć

finito 06.05.2007 18:42

Wielkie dzięki, to aż takie proste (i działa!!).
A ja szukałem rozwiązania na miarę nowej nagrody Nobla!

Arepo 06.05.2007 17:39

Witam

Nie za bardzo wiem w czym problem :hmm: , w oknie kompilacji, gdzie po wyborze standardu DVD widzisz katalogi AUDIO_TS i VIDEO_TS klikasz prawym przyciskiem myszy i tworzysz nowy folder gdzie kopiujesz zdjęcia. Natomiast w VIDEO_TS umieszczasz wszystkie pliki DVD - *.vob, *.ifo, *.bup. Pozostaje nagranie płyty.

Pozdrawiam

finito 06.05.2007 17:23

Jak zrobić płytę DVD + inne foldery?

Mój problem jest taki: chcę na jednym nośniku nagrać film DVD i jednocześnie umieścić na nim foldery ze zdjęciami z tego samego spotkania, na którym był kręcony materiał DVD.
Po nagraniu zdjęć i próbie wypalenia filmu (Nero) pojawia się oczywiście informacja, że nośnik nie jest pusty.
Odwrotnie nic nie da się zrobić, bo przecież nagrywanie DVD video zamyka płytę.

Istnieje jakiś trick albo inne metody?

Dzięki i pozdrawiam,
Janusz Kubiak
finito-at-zigzag.pl
602-306587

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:36.