![]() |
Bonding kart pod windows ...
jak w temacie ...
pod linux'em to robi sie w kilka minut ... a robil ktos bonding kart sieciowych pod jakimkolwiek windows'em? |
Hm... nie wiem czy mozna, ale na moja dedukcje to da sie przez routing wewnatrz Windowsa.
Musisz znalezc IP docelowe z jakim laczy sie karta sieciowa #1 i zrobic jej routing na #2 przez brame #2ki. Czyli tak po ludzku ;p Jezeli #1 laczy sie przez brame 192.168.1.1 to w konsoli (start > uruchom > cmd) wpisujesz 'route add 192.168.1.1 MASK 255.255.255.0 [ip bramy #2] MERIC 3' Powinno dzialac, ale kompletnie nie jestem tego pewien ;p |
hmmm ... to sprawdze <- ale chyba nie tedy droga
moze dokladniej napisze o co mi chodzi :] chce zgrupowac (bonding) minimum dwa intefejsy sieciowe w intranecie w celu zwiekszenia przepustowosci 100Mbps+100Mbps=200Mbps (taki 'robin') nie chodzi mi o backup polaczenia tylko o jego przyspieszenie a i jeszcze jedno zgrupowane interfejsy maja otrzymywac dynamiczne ip :] ! edit Piterniel@ to co napisales to zykly brige :P |
Cytat:
|
Piterniel@ w kazdym badz razie dzieki
jak by ktos cos wiedzial lub natknal sie na podobny temat w sieci ... z gory dzieki |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:46. |