![]() |
niezidentyfikowane zabezpieczenie przed video-dvd
na początek sie przywitam, gdyż nowy jestem.
trochę głupio tak od razu pytać, ale muszę. Posiadam 4 płyty mini_dvd z notabene własnym ślubem, chciałbym zrobić sobie kopię żeby mieć na W, ale nie mogę. Clony XXL podobnie jak A-ray nie pomagają. czytałem troche o zabezpieczeniach i najbliższe sie wydaje ring protech. płytki odczytują tylko stacjonarne odtwarzacze dvd, w komputerze jest wykrywana jako czysta płyta. Przed sesją z danymi jest minimalnej szerokości krążek z czymś. Dziwne jest jeszcze to że sesja danych się rozpoczyna ok 6-7 mm od początku warstwy nośnej. I widocznie to wszystko psuje. Możecie podać sposób skopiowania tego, lub chociaż nazwę zabezpieczenia? Był bym wdzięczny |
jaki naped masz
i czy sesje sa zamkniete na plytkach |
napęd to NEC 7173A, co do sesji to ciężko sprawdzić.
teraz w nero zobaczyłem ze on wykrywa ładnie sesje na tej płycie i ścieżki. Puki co staram się zgrać jedną sesje |
Cytat:
musi wyswietlic czy jest plyta zamknieta czy nie http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...9&d=1173129149 wystarczy w nero lub w kamerze zfinalizowac plytke ... i zgrac |
jo jest jedyna kopia jak***261; posiadam ale faktycznie, jest to VR, a nie da rady zrobic kopi tego co jest obecnie? i ew. potem experymentowa***263;.
|
Cytat:
zfinalizowanie niczym ubcznym nie grozi -zamyka mozliwosc dalszego nagrywania na plycie- chyba ze chcesz jeszcze cos dogrywac :> 2. poszukac nagrywarki ktora umnie odczytac nie zfinalizowan(zmknieta) plyte :taktak: np .lite-on |
dzi***281;kuje Ci bardzo :)
co do lite-on'a mam nagrywark***281; tak***261;, lecz mi pad***322;a jakis czas temu i nie czyta plyt, dlatego zakupi***322;em sobie NEC'a wywali***322;o mi "nieokre***347;lony b***322;***261;d nagrywarki" przy prubie zamkni***281;cia jej, plyta dalej nie jest sfinalizowana... :/ |
Podepne si***281;:
Czy opr***243;cz nero jest jaki***347; darmowy program kt***243;ry potrafi tak***261; p***322;yt***281; sfinalizowa***263;? Bo mam czasem taki problem ***380;e przynosz***281; do kompa p***322;yt***281; ze stacjonarnej nagrywarki i okazuje si***281; ***380;e niesfinalizowana... i potem musz***281; wiadomo - w***322;***261;cza***263; ca***322;y sprz***281;t RTV, finalizowa***263; , itp.. :/ |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:52. |