Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Nowy Safe Disk (https://forum.cdrinfo.pl/f2/nowy-safe-disk-7171/)

rupert 07.04.2002 11:24

Nowy Safe Disk

mam pytanie chcialbym przegrac gre zabezpieczona nowym safe diskiem "Twierdza" jednak moja nagrywarka tego nie zrobi ale znalazlem w sieci cracka ktory doskonale dziala, problem w tym ze chcialbym go wrzucic na plytke przegrana moja nagrywarka ale nie wiem jak to zrobic tak zeby byla instalka + *****, plizz help

Majonez 07.04.2002 11:34

uzyj programu isobuster wczytaj plik obraz dodaj katalog z crackiem i zapisz zmiany potem wypal
skoro bedzie ***** wiec wszystko potem powinno byc ok ale na wszelki wypadek poprobuj na rw
obszerniejszy opis jak to zrobic znajdzie sie wkrotce w faqu

rupert 07.04.2002 23:38

zrobilem to WinIso 5.3 ale jak chce nagrac to mowi ze plik sub jest inny niz img nie wiem jak to naprawic :(

Majonez 08.04.2002 01:19

po piersze chcialem sie poprawic chodzilo mi wlasnie o winiso a nie isobustera
a co do postu a czym robisz obraz bo jesli mozesz to zrob nerem odpal winiso dodaj cracka zapisz zmiany potem zmien nagrywarke na image recorder i "wypal" tak jakby jeszcze raz ten obraz (potrzebujkesz troche miejsca :) na dysku) zzmien na twoja nagrywarke i wypal na plytce najlepiej rw
wiem ze to dziwnie brzmi ale u mnie jak wypalalem od razu zmieniony obrz to cos sie chraznilo bez wzgledu czy byla plyta zabezpieczona czy nie
daj znac czy cos z tego wyszlo

rupert 08.04.2002 08:26

ok ale powiedz mi jakie ustawic opcje do odczytu w nero bo jak chce zrobic obraz jako cdcopy to mowi ze nie moze skopiowac plikow z cd, to chyba przez ten safedisk jednak nie wiem tore opcje zanaczyc a ktorew nie
odczyt w trybie RAW?
ignoruj nieprawidlowy TOC itd...

grzeniu 08.04.2002 09:02

W nero chyba nie zrobisz obrazu tej plyty. Nie bawilem sie takimi rzeczami, ale moze da sie cos zrobic po zamontowaniu imaga (z clonecd) daemonem i wtedy probowac dodac tego cracka ???

MadMan 08.04.2002 14:43

Ja tą gierkę nagrałem LG CED-8080B i chodzi bez problemów :) bez zadnych crackow, co prawda obraz CD sciagnałem z netu :)

sobi1 08.04.2002 14:59

Cytat:

MadMan (08-04-2002 14:43):
Ja tą gierkę nagrałem LG CED-8080B i chodzi bez problemów :) bez zadnych crackow, co prawda obraz CD sciagnałem z netu :)
to pewnie obraz byl juz skrackowany i dlatego wszystko jest ok

MadMan 08.04.2002 15:30

może i był ja tam nie wiem :)

xlukas18 08.04.2002 20:16

Cytat:

rupert (07-04-2002 11:24):
mam pytanie chcialbym przegrac gre zabezpieczona nowym safe diskiem "Twierdza" jednak moja nagrywarka tego nie zrobi ale znalazlem w sieci cracka ktory doskonale dziala, problem w tym ze chcialbym go wrzucic na plytke przegrana moja nagrywarka ale nie wiem jak to zrobic tak zeby byla instalka + *****, plizz help
Ja kopiuje w eksploratorze pliki z plyty na twardy. Dodaje katalog *****, wrzucam do niego "cracka" i nagrywam w NERO jako CD-ROM (ISO). Na wszelki wypadek robisz LABEL taki jak w oryginale. Zawsze mi dziala.

Pio 08.04.2002 22:03

Do czasu Ci tak będzie działać. Spróbuj tak zrobić np. Hugo alee z oryginałów. Powodzenia

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:31.