![]() |
Poleci***322;bym Ci portforward.com odno***347;nie pierwszego punktu, ale nie ma tam na li***347;cie dsl-524t. :(
Chyba, ***380;e liter***243;wka si***281; zdarzy***322;a... :fiu: |
nie ka***380;dy ma IE w systemie :>
|
a jaka przegladarka ?
mialem kilka jak nie kilka nascie routerow juz i zdarzalo sie ze np opera w jakiejs tam wersji nie pamietam jakiej nie pozwalala na zalogowanie sie... sprobuj najlepiej na IE... |
nie moge sie na nim zalogować. jak wpisze adres w przegladarce to wychodzi NIE UDAŁO SIE NAWIĄZAĆ POŁĄCZENIA. w instrukcji mam 192.168.1.1
|
1. musisz ustawic na routerze nie DHCP a STATIC i przekierowac port na IP ktore ustawisz na swoj komputer
2. tak ale jak ustawiasz statyczne IP to w calej sieci a nie jednemu wiec laptop tez bedzie musial miec swoje inne IP niz stacjonarny komputer 3. troche nie czaje pytania moze jakos inaczej je sformuluj... mozna z kompa sterowac routerem przez przegladarke internetowa w d-linkach w standardzie sa 2 adresy tzn albo albo... 192.168.0.1 albo 192.168.1.1 takie sa standardowe... wpisujesz to w przegladarke logujesz sie i robisz co chcesz z routerem.. |
Router D-Link.
Właśnie sobie załozylem szybsze łącze (adsl) i dostałem router d-link dsl-524t. Mam kilka pytań.
1. Jak ustawic IP na kompie a nie żeby pobierał automatycznie (chodzi mi o emule :P i high IP bo teraz mam Low :(. Mozna to zrobic samemu czy musze dreptac do dostawcy? 2. pod routerek mam podpiety komp i laptop. Teraz chodzą obydwa. Czy jak ustawie ip na kompie to laptop tez bedzie dzialał w tej samej chwili? 3 Czy moge zrobić tak żeby na kompie bylo wpisane IP non stop a laptop łączył sie przez mojego kompa? Podobno jakos z kompa mozna ustawiac routerka (ale o co kaman to niewiem) Jak i co tam mozna zmieniać. Więcej pytań nie mam (na teraz) :P Z góry dzieki |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:53. |