![]() |
LG GSA-H42N tylko 12x
Witam, mam problem z nagrywarką LG GSA-H42N. Po aktualizacji softu do RL-01, najwyższą prędkością jaką mogę nagrywać jest 12x - tak w Nero, jak i w Alcoholu. Przed aktualizacją wszystko było ok, nagrywałem płytki 16x bez problemu. ASPI jest zainstalowane, napęd działa w UDMA4.
|
Napisz na jakich plytach nagrywasz ?
|
Nagrywam zwykle na Platinium + 16x. Nero InfoTool niezale***380;nie od obecno***347;ci p***322;yty pokazuje Nagrywanie DVD max 12x.
|
zmie***324; no***347;niki na lepsze po aktualizacji biosu nagrywarka zmniejsza pr***281;dko***347;***263; zapisu aby byla lepsza jakosc zapisu dla takiego no***347;nika kup Verbatimy, Sony wtedy nie bedziesz mial problemu z predkoscia zapisu
|
...hmmm, wypr***243;buj***281;, tylko dlaczego bez p***322;yty NITool pokazuje te***380; 12?? "TenTypTakMa", czy jakie***347; inne dziwade***322;ko?
|
Pokazuje bo ostatnia plyta jaka wlozyles byla wykryta jako 12x
|
...dzięki, wypóbuję.
...no i wszystko jasne. Tak jak pisałeś te platinki 16x są tylko z nazwy - zmieniłem na sony i idą ładnie: 18x. Dzięki wielkie, jednak miałem zbyt duże zaufanie do plat, które dawniej chodziły idealnie... BTW, nie ma opcji edytuj posta na forum? Reetou: Jest, przez 2 godziny... |
BTW: Jest taka opcja jeśli twój post znajduje się na spodzie.
Co do tych PLATINUM`ek ja też raczej na "+" się nie zawiodłem. FW niby nowy... Ale to wcale nie musi oznaczać 100% kompatybilności z nośnikami PLATINUM. W ich przypadku różnie bywa z dostawami. Nagrywarka jak nie zna MID zawsze zmniejsza prędkości. Sprawdź MID: DVD-Identifier będziesz miał dzięki temu 100% pewność jaką prędkość ma ten nośniki. Jeśli faktycznie będą x12 reklamuj u swojego sprzedawcy, PLATINUM bez problemu wymienia takie nośniki. :spoko: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:15. |