Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   LG CED8080B flash - POTRZEBNA PILNA POMOC!!!!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f2/lg-ced8080b-flash-potrzebna-pilna-pomoc-7196/)

[shiller] 09.04.2002 01:41

LG CED8080B flash - POTRZEBNA PILNA POMOC!!!!!!

Wgralem sobie firmware ver 1.08 z tej stronki... wqwily mnie te diody [ dioda zapisu syganlizowala tez odczyt] wiec chcialem wrocic do 1.06. No i wyskoczyl checksum error, nagrywarka nie daje znakow zycia.... CO ROBIC????

Dzony 09.04.2002 01:46

Niestety nagrywarka umarla. Mozesz ja juz tylko godnie pochowac

Pio 09.04.2002 02:12

Niestety musisz kupić nową spawarkę.

[shiller] 09.04.2002 02:21

A nie wgraja mi w serwisie LG nowego programu bezposrednio do chipa w nagrywarce ???? A moze wie ktos czy mozna kupic sama plytke z elektronika.... A tak poza tym ta wersja 1.08 to musiala byc napisana przez jakiegos *****a..... po kiego zamieniac diode write w read????!!! :<<<<<

Zetoxa 09.04.2002 06:21

... skontaktuj się z artoor'em, jemu udało się powrócić do biosu 1.06, choć lekko mu nie było. Post Niejakiego MHD.

kucykspeedway 09.04.2002 09:03

jest jeszcze jeden sposob jezeli ktos z Twoich znajomych ma taka sama nagrywarke tzn. gdy masz dwie lg8080b podlaczasz je do kompa tzn. do obu zasilanie a do dobrej takze tasme ide. uruchamiasz upgrade biosu i gdy po wykryciu nagry spyta Cie czy jestes pewien przemieniasz tasme ide do posputej lg i naciskasz tak . wszystko powinno pojsc ok. ale zawsze jest jakies ale - powodzenia :)

&y 09.04.2002 10:44

jezeli jest calkowicie dretwa, to lipa - mozesz co prawda poszukac kogos, kto wgra ci firmware bezposrednio do scalaczka, ale nie wiem czy to bedzie ci sie kalkulowac - moze lepiej kupic nowa spaware. mozesz tez sprobowac sposobu proponowanego przez kucykspeedway - moze to cos pomoze (chociaz szczerze watpie) ale w tym przypadku ryzykujesz dupniecie drugiej spawarki i kontrolera wiec dobrze sie zastanow.
pozdro

[shiller] 09.04.2002 16:25

Dzieki za pomoc wszystkim.:))) .. jutro oddaje do serisu LG w Warszawie oni wgrywaja firmware do chipow :) moze cos pomoga ? A jak nie to trudno :(

Taz40 12.04.2002 17:15

Cytat:

[shiller] (09-04-2002 02:21):
A tak poza tym ta wersja 1.08 to musiala byc napisana przez jakiegos *****a..... po kiego zamieniac diode write w read????!!! :<<<<<
Tak naprawdę to nie jest oficjalny firmware wypuszczony przez LG dla tej nagrywarki!! Z tego co się dowiedziałem jest to update do nagrywarki OEM z wersją ktora posiada jedną diodkę anie dwie(stąd ten efekt zamiany)

Orginalny post:

"I'm afraid that 1.08 is the newest firmware available for the 8080B. (I've searched for a long time, but not found anything newer) It's not even an official version from LG, but for an OEM model with just one LED (as you can see when you use this FW). FW 1.06 doesn't have the writing speed limitation you mention any more, so you can use that as well. As far as I can say, UDMA doesn't make the data transfer any faster, maybe the processor is slightly less busy, but that hardly makes a difference. The usual multiword DMA mode 2 is fast enough"

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:11.