![]() |
Problem z Oem 3s165
Witam
Otóż mam taki problem zakupiłem podrobke Lite-ona model 3s165(Hivision) i od poczatku mialem problemy z nagrywaniem plyt dvd po znaleziu biosu w wersji CSG2 na krotki czas rozwialo to moj problem.Jednak po pewnym czasie nie moglem nic nagrac tylko markowe Verbatimy wiec nie znajac sie zainstalowalem bios od oryginalnego modelu Lite-ona 1653S i nagrywarka zaczela pracowac dziwnie przeszkujac google znalazlem taki firmware 4kus-a CSG5 ucieszony chiacialem go zainstalowac jednak ujzalem komunikat iz przeznaczony jest tylko dla 3s165 a mi sie przestawilo 1653S.Na domiar tego po jednym dniu znikla mi wypalarka z Windy i wogole niczego nie czyta.Posiedzial troche na forach i dowiedzialem sie do czego sluza programy MtkWinFlash(jednak nigdzie nie moge znalesc programu ktory przerobi Bios 4kusa do formatu .bin badz .hex),flashfix razcej mi nie pomorze.Bardzo prosze o pomoc moja gwarancja na sprzet minele w styczniu :'( |
C***243;***380;, sprawd***378; j***261; na innym komputerze, je***347;li problem si***281; powt***243;rzy, wykop jej gr***243;b. :glaszcze:
|
Udalo mi sie znalesc wersje starsza Biosu CSG2 w wersji dosowej z ktorej Winarem udalo sie wyciagnac .bin.uzylem MtkWinFlash w trybie IDE ale podcza aktualizacji wywala mi komunikat ze sie nie zgadzaja wersje biosow:'(
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:53. |