![]() |
Matryca w laptopie.
Ilość załączników: 2
Witam,
Mam malutki problem, w sumie nie wiem czy to problem, ze jest uszkodzona, czy poprostu takie rzeczy sie spotyka i wynika w gorszej jakosci ekranu lcd. Gdy patrzy sie na wprost (90* idealnie) to minimalnei tylko widac, a gdy pod katem sie go ustawi to widac jakby matryca byla nierowno podswietlona. Oczywiscie najbardziej to widac na czarnym tle, co ustawilem robiac zdjecia. Mam go od 2 miesiecy, ale nie przypatrywalem sie tak bardzo bardzo, moze dlatego ze nie za czesto uzywalem go na pelnej jasnosci bo glownie chodzil na baterii i zalezalo mi na czasie wiec sciemnialem go. Reklamowac to ? Załącznik 40507 Załącznik 40508 |
Je***347;li ci to nie przeszkadza to po co?
|
Cytat:
Jezeli ktos jezdzi samochodem, na ktorym wychodzi rdza, ale nie przeszkadza mu to ... to tez nie trzeba tego robic? Zalezy mi glownie na odpowiedzi czy mam oddac go na gwarancje, czy to sie masowo dzieje? Czy Berion tak ma ( :) )? Czy to wynika z jakosci matrycy, a np. matryca w IBMie tego nie ma itp. Chyba za wczesnie bronilem Fujitsu-Siemens... |
W Asusie tez mam takie "zjawisko", ale nie wystepuje az tak "intensywnie" :-).
|
W moim Dellu takiego zjawiska nie ma.
|
w s***322;u***380;bowym asku to zjawisko nie wyst***281;puje ale gdyby wyst***281;powa***322;o to bym na gwarancje oddal
|
Ja te***380; mam co***347; takiego, tylko du***380;o mniej intensywnie. Poza tym m***243;j lapek to 2 letni z***322;om, do tego jeszcze spad***322;...
Efekt pojawi***322; sie po ok 1.5 roku u***380;ytkowania, a ***380;e przywioz***322;em go z USA to nie op***322;aca***322;o mi sie tam z powrotem lecie***263;, ***380;eby odda***263; na gwarancje ;) Ja bym reklamowa***322;. |
Dodam, ze matryca nie jest matowa. Uzytkuje go z 2 miesiace. Takze to wzbudzilo moj niepokoj.
Efekt na zdjeciu troche jest przesadzony, bo az tak zle nie jestm, chodzilo mi o pokazenie kontrastu, ale glownie chodzi o samo zjawisko |
Mimo i***380; mamy te same lapy to, odpuka***263;, u mnie jest ok, ale nie powiem, troch***281; mi podnios***322;e***347; ci***347;nienie.
Ja bym na Twoim miejscu odda***322; dziada na gwarancj***281;. |
Nawet pod roznymi katami, z boku, z gory, od dolu ?
No wiem wiem, cisnienie poszlo. Osobiscie tez tego nie zauwazylem, kumpel podszedl i mowi ze "widzi na dole jasniejsze". Wtedy sie zaczelo. No to zmartwiles mnie, ze tego nie masz :D (hehe, nie zycze) Czyli laptop na gwarancje. |
Na dole musi byc jasniejsze, bo "lampa" jest wlasnie tam i tylko tam.
Przynajmniej w 15,4". Jesli sie myle to niech mnie ktos poprawi. |
Nawet :taktak:
Lub mo***380;e bardziej precyzyjnie: pod innym k***261;tem ni***380; 90 stopni do matrycy, obraz jest ja***347;niejszy/ciemniejszy (zale***380;y czy od do***322;u, z g***243;ry czy z kt***243;rego***347; boku). Jednak wszystko jest, jakby to powiedzie***263;, jednolite (w swoim ***380;yciu pracowa***322;em na zawrotnej ilo***347;ci lcd sztuk trzy ;) i ka***380;dy (TN) zachowywa***322; si***281; identycznie, wiec przyj***261;***322;em to za norm***281;). Nie ma czego***347; takiego jak na Twoich fotkach. @Smartek U mnie odwrotnie. |
Cytat:
Smartek...jasniejsze, ale jednolite ? Czy takie slady ? |
U mnie efekt "niejednolitosci" jest widoczny przy sciemnieniu obrazu do okolo 40%, a przy maksymalnej jasnosci widac na czarnym tle lekka poswiate od dolu do polowy matrycy (ale _jednolita_).
|
u mnie pod kazdym k***261;tem jest jednolite
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:56. |