Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Windows widzi nagrywarke ale plyt juz nie?!!? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/windows-widzi-nagrywarke-ale-plyt-juz-nie-72047/)

NOSO 01.06.2007 13:31

Windows widzi nagrywarke ale plyt juz nie?!!?
 
Witam , w swoim drugim starym kompie wczorja wymienilem dysk , oraz wlozylem nagrywarke LG H42 L zainstalowalem normalnie windowsa XP z plyty bootowalenej ktora byla wlasnie odpalona na tym napedzie i bylo wszystko ok , poki nie skonczyla sie instalacja , poniewaz w windowsie juz plyt nie czyta!!!! Wkladam plyte ( obojetnie jaka ) "mieli mieli" ale nie odczytuje danych pisze ze naped nie dostepny czy cos takiego . Sprawdzalem ten naped w innym kompie jest ok , wkladalem do tego kompa stara nagrywarke jest ok . Moze ktos mial podobny problem i moze mi pomoc , dodac ze komp to leciwy pIII 733 , 512 ramu sdram , plyta gl. BX

PZDR

Dodam ze NERo widzi nagrywarke , ale nie mozna nic nagrac

Grze¶iu748 01.06.2007 13:35

odinstaluj kanał na którym jest nagrywarka i restart systemu. System powinien na nowo zainstalować nagrywarkę i powinno być oki ;)

NOSO 01.06.2007 13:41

Cytat:

Napisany przez Grze¶iu748 (Post 788141)
odinstaluj kanał na którym jest nagrywarka i restart systemu. System powinien na nowo zainstalować nagrywarkę i powinno być oki ;)

Witam , mozesz mi powiedziec troche jasniej co to znaczy kanał ?

Cytat:

Napisany przez NOSO (Post 788149)
Witam , mozesz mi powiedziec troche jasniej co to znaczy kanał ?

Juz wiem gdzie i jak , bede w domu przetestuje dam znac

joujoujou 01.06.2007 13:43

https://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=57073

NOSO 01.06.2007 16:09

Cytat:

Napisany przez joujoujou (Post 788151)



Witam ponownie , niestety nie pomogly te odpowiedzi , ale zauwazylem dziwna rzecz tzn jak nie ma nic w napedzie to pokazuje ladnie dvd ram a jak jest plyta to pokazuje cd rom

joujoujou 01.06.2007 23:14

Jeśli nagrywa/odtwarza poprawnie, to nie martw się tymi opisami, to przecież windows. :hahaha:

:mruga:

NOSO 02.06.2007 08:24

Cytat:

Napisany przez joujoujou (Post 788580)
Je¶li nagrywa/odtwarza poprawnie, to nie martw się tymi opisami, to przecież windows. :hahaha:

:mruga:

niesteyt nie nagrywa i nie odtwarza normalnie

Grze¶iu748 02.06.2007 16:31

Sprawdź palarkę na innym komputerze...

joujoujou 02.06.2007 16:45

Pożycz od kogoś porządny zasilacz. :idea:

Jeśli problem ustąpi - masz winowajcę. :D


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:36.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.