![]() |
Dvd ze Stanów .
Witam
Wczoraj dostałem przenośne dvd ze stanów ale nie odtwarza ona nagrywanych przezemnie płyt cd , a orginalne wszystko działa , czy da się jakoś przerobic je zeby też odtwarzało te nie orginalne ?? Albo może jest jakis program przez ktory jak bym nagrywał cd to by potem dvd rozpoznawało ten dysk jako orginał ?? Pozdrawiam |
wi***281;cej informacji podaj, jaka firma, model, czy odczytuje XviD, DivX itd.
|
no i jakich cd u***380;ywasz? :czytaj:
|
Firma : Coby
Wersja : TF-DVD1020 Portable Dvd Player Na dvd jest napisane : DVD/MP3/CD/Picture Cd Player - czyli to powinno odtwarzac , VCD te***380; odtwarza ,a czy odtwarza Divix to nie wiem , bo jak mam sprawdzic ?? Wszystkie filmy orginalne jakie mam to vcd albo dvd , tylko nagrywane mam divix ... |
Czyli prawdopodobnie odtwarzacz nie umie dekodowac formatu XviD i DivX. Poszukaj mo***380;e najnowszego firmware'u
|
Cytat:
Cytat:
:sciana: |
Cytat:
|
Cytat:
|
tak czy inaczej innego firmwaru do tego nie ma.
|
Cytat:
Pr***281;dzej ju***380; pogooglowa***263; za jakimi***347; hackami. :idea: A tak na marginesie (do autora tematu) - nie ten dzia***322;. :P :D |
Racja, nowy firmware nic nie da, w odtwarzaczu musi byc "chip", ktory potrafi taki material odtworzyc :-).
|
[QUOTE=pops;790309]może tak ? http://www.ecoby.com/SpecSheets/TFDVD1020.pdf
Tak to te dvd mam , czyli nie czyta divix ?? A co do filmów na płytach to różne probowałem , ale glownie z formatem avi ( o ile nie tylko z avi ) ... |
.avi z regu***322;y kodowane jest divx'em lub xvid'em - skoro Ci nie czyta, to nie b***281;dzie. :nie:
:glaszcze: |
A jak bym nagra***322; film w formacie dvd , by posz***322;o ?? A mo***380;e tu nie chodzi o kodowanie cy cos tylko o to ze ma jak***261;s blokade na nie orginalne plyty ??
|
nie ma blokady, nie czyta divx***243;w, koniec.
jak nagrasz w formacie dvd, to b***281;dzie sz***322;o o ile czego***347; nie spitolisz. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:02. |