![]() |
Ja mam LG CD-RW40/12/40 juz 5 rok i wszystko dziala bez zadnych komplikacji, oprucz tego mam pol rocznego LiteOn-a DVD-RW ktory spisuje sie rownie dzielnie (jak na razie)
|
Offtop sie zrobil, ale brne w niego dalej:
mialem teaca - extra nagrywarka, jeszcze sluzy kuzynowi :). pozniej mialem combo nagrywarka CD + dvd - LG. Masakra, wymieniana na gwarancji 2 razy, te trzecia w koncu sprzedalem za pare zlotych. Teraz w stacjonarnym mam samsunga - dziala poprawnie. No i to moje wyimaginowane sony, tudziez LG kolejne (nieswiadomie nabyte) dziala bez zarzutow. Niemniej... LG nie polecam raczej, ze wzgledu na przezycia z moj***261; ostatni***261; LG. pzdr. |
Ja mam LG: GCE-8526B i powiem tak: nie narzekam ;]
|
W swoim życiu miałem tylko jednego LG - i ten niestety tego nie potrafił. Nie mogę przecież oceniać wszystkich modeli na podstawie jednego i to na dodatek z epoki kamienia łupanego. :)
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Sprawdź ilości błędów dla poszczególnych prędkości na Twojej nagrywarce, na jedynm rodzaju nośnika i z tą sama ilością danych (najlepiej full). I będzie wiadomo. Np. za pomocą Nero CDVD Speed. Cytat:
|
Naturalnie chip mam ;).
Cytat:
Moja nagrywara to: HL-DT-ST DVDRAM GMA-4082N - jesli sie cos z tego wyznasz ;). O ile pamietam miala to byc nagrywarka Sony. Co do predkosci nagrywania 4x, 8x slyszalem juz wielokrotnie o tym, ostatnio nawet pytalem na snesorama.us i zostalem utwierdzony w przekonaniu o slusznosci koncepcji z predkosciami: http://snesorama.us/board/showthread.php?t=22275 Nic, sprobuje ponagrywac 16x na verbatimach. Ewentualne pozytywne rezultaty odnotuje na forum ;). Dzieki za odp. pzdr. edited: zmiana p***322;yt z "hawk" i "omega" na verbatim daly rezultat. Gry nagrane na verbatimach z predkoscia 16x - dzialaja, z predkoscia 10x - raz dzialaja, raz nie dzialaja. Wniosek: dobre cd + 16x [przynajmniej umnie]. |
Oj nie nie. Starych nagrywarek sie nie kupuje. Pr***281;dkosc nie jest wyznacznikiem dla PSXa czy odczyta p***322;yt***281; czy te***380; nie. Pr***281;dko***347;***263;, adekwatnie do jako***347;ci no***347;nika i Twojej nagrywarki okre***347;la jako***347;***263; wypalenia no***347;nika - tylko tym nale***380;y si***281; kierowa***263;. Je***347;li Twoja palara zwraca C1/C2 to potestuj na r***243;***380;nych pr***281;dko***347;ciach i dojdziesz do tego w jaki spo***243;b u Ciebie sie najlepiej sma***380;y.
PS: oczywi***347;cie masz modchip w konsoli? (pytanie kontrolne ;)). |
Nagrywanie z prędkością 4x/8x?
Moj problem jest chyba dosc popularny wsrod uzytkownikow PSXa, niemniej nikt go tu jeszce nie poruszyl. W jaki sposob, moge nagrywac z predkoscia 4x badz 8x. Mininalny speed oferowany przez moja nagrywarke to 10x, a to juz dla PSXa w niektorych momentach jest za duzo.
Wiem, ze rozwiazaniem jest stara nagrywarka, ale glownie uzywam laptopa i chcialbym w kazdej sytuacji moc nagrac cd 4x, poza tym, stara nagrywarke z pieca oddalem komus, wiec musialbym kupic rzęcha tylko dla paru cd psx. Ktos moze mi pomoc? Wszelkiego typu ustawienia software'u [nero, alcohol120%, itd] nic nie daja. Wiem, ze cdrwin niezarejestrowany nagrywa z najnizsza mozliwa predkoscia, ale... nie wykrywa mi nagrywarki :). sprawdze jeszcze na komp. siostry, niemniej wolalbym zalatwic sprawe u siebie. Bede wdzieczny za pomoc w rozwiazaniu mojego problemu (teraz zaczal mnie nurtowac nie tyle, ze CD mi na PSX nie dzialaja ile z powodu samego rozwiazania tej kwestii). Pzdr. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:43. |