Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Ktory model myszki wybrac ? (https://forum.cdrinfo.pl/f113/ktory-model-myszki-wybrac-72170/)

Bródka 09.06.2007 02:07

Ktory model myszki wybrac ?

Witam

Mam zamiar sobie kupic myszke, aktualnie posiadam bezprzewodowa na kulke a4tech model Libero RF 315
Myslalem nad tymi dwoma modelami

R7-70D http://www.allegro.pl/item203637733_...ier_12_zl.html

lub

X-750F
http://www.allegro.pl/item203637733_...ier_12_zl.html

Obie firmy a4tech z tym ze model 750f jest przewodowy a ja przyzwyczaiłem sie do bezprzewodowych, z drugiej strony lepsza jest przewodowa wiec może wy mi doradzicie

Pozdrawiam i z gory dziekuje za rade

FatAlbert 09.06.2007 08:06

ja bym wybra***322; przewodow***261; nawet jakby bezprzewodowa by***322;a nie wiem jak dobra ;)

ro29 09.06.2007 13:05

Cytat:

Napisany przez FatAlbert (Post 792209)
ja bym wybra***322; przewodow***261; nawet jakby bezprzewodowa by***322;a nie wiem jak dobra ;)

Racja, racja kolego - co 'kabel" to kabel - te***380; tak uwa***380;am :taktak: - bez przewodu to dobra jest kom***243;rka na przyk***322;ad ;)

Pozdrawiam
ro29

P.S. Albo ja ju***380; nie widz***281; ... ale oba linki kolegi @Br***243;dka prowadz***261; do bezprzewodowych modeli chyba ??

Bródka 09.06.2007 13:24

Masz racje wkrad***322; sie b***322;***261;d tu jest model 750F http://www.allegro.pl/item201281069_...500dpi_ss.html

i model 750F Snake http://www.allegro.pl/item201341022_...wys24h_ss.html

kizio 09.06.2007 13:30

Ja se nie wyobra***380;am pracowac na myszce przewodowej :D. Dla mnie bezprzewodowa to jedyne rozwiazanie :P

Wawelski 09.06.2007 13:46

Ciekawe, czemu gracze zawodowi i graficy nie u***380;ywaj***261; myszek bezprzewodowych?

Bródka 09.06.2007 13:54

No wiadomo myszki przewodowe sa dokladniejsze niz bezprzewodowe no i ta przewodowa nad ktora sie zastanawiam jest laserowa natomiast ta bezprzewodowa jest optyczna

Adalis 09.06.2007 13:58

Tylko i wyłącznie bierz myszke przewodową ;)

Bródka 10.06.2007 01:19

No i zamowilem przewodowa myszke 750BF Snake mysle ze na wtorek bede ja mial i wtedy zobaczymy czy to byl dobry zakup :)
Pozdrawiam i dzieki wszystkim za pomoc

melag 10.06.2007 01:35

Mam w pracy myszkę i klawiaturę bezprzewodową Logitec, działają jak należy.
Kwestia czy zależy Ci na mniejszej ilości kabli ?
Jeśli tak, bierz bezprzewodową, natomiast jeśli kwestia kabli jest drugorzędna to w kwocie bezprzewodowej możesz kupić teoretycznie lepszą przewodową.

:)

Bródka 10.06.2007 02:06

No w zasadzie na biurku to nie mam wogule kabli, no teraz bede mial jeden kabelek z myszki wiec nie bedzie mi on przeszkadza***322;, mialem dylemat miedzy tymi myszkami poniewa***380; przyzwyczai***322;em sie do myszki bez "ogonka" i z tego ze myszki bezprzewodowe sa ciezsze od tych przewodowych ale mysle ze do lekko***347;ci nowej myszki tez sie przyzwyczaj***281; :)

AleX69 10.06.2007 08:49

Cytat:

Napisany przez Wawelski (Post 792394)
Ciekawe, czemu gracze zawodowi i graficy nie używają myszek bezprzewodowych?

moze dlatego ze nie moga sobie pozwolic by podczas turnieju luub waznego projektu bakterie wymieniac :hmm:

czechoj 10.06.2007 10:01

A ja mam mysz Logitech MX1000, i niemo***380; na za***380;ucic jej po prostu nic. Jest co prawda do***347;***263; ci***281;***380;ka ale mo***380;na si***281; przyzwyczai***263;. Co do precyzji to jest ona na pewno dokladniejsza niz mysz A4Tech kablowa, optyczna kt***243;r***261; "bawie" sie w pracy.

nimal 10.06.2007 11:23

sam mam kilka myszek
na codzien uzywam bezprzewodowej
jest mala, lekka i dziala swietnie
opoznienia sa naprawde minimalne*, ma zasieg 5m, wiec jak zucam obraz na tv to moge kontrolowac kompa bez problemu siedzac wygodnie na kanapie z dala od kompa (swietne rozwiazanie w przypadku filmow)
rewelacyjnym bajerem jest stacja bazowa - nieuzywana mysza laduje sie
na razie RAZ musialem wyjac i doladowac aku, a myszki uzywam ponad pol roku
jest to TEVION kupiony na allegro z wbudowanym wskaznikiem laserowym - fajny bajer przy ogladaniu z kims fotografii (zreszta to chyba Czechoj moze potwierdzic :> )
od wielkiego dzwonu podlaczam zwykla, wielka przewodowa logitecha - gdy mam naprawde szczegolowy projekt do zrobienia (naprwade od wielkiego dzwonu, moze ze dwa, trzy razy sie zdazylo!)
ostatnia z moich mysz to mini przewodowa, ktora sluzy wylacznie do wozenia w torbie z lapkiem i tylko poza domem jest uzywana, jest to jakas chinszczyzna

zeby nie bylo - najdokladniejsza jest przewodowa Logitecha, zero opoznien, ale wymaga dobrej podkladki
na gorszej nawiezchni LEPIEJ radza saobie chinskie!
opoznienia wystepuja przy bezprzewodowych, ale sa naprwade minimalne, i 99,99% ludzi nie przeszkadzaja
ja je dostrzegam wylacznie przy bardzo szczegolowych obrobkach grafiki, gdy kazde drgniecie reki ma zanaczenie

podsumowujac - kup cokolwiek, i tak bedziesz zadowolony :rotfl: i na pewno znajdzie sie ktos, kto stwierdzi, ze kupiles wielkie G :rotfl:

generalnie bezprzewodowa tylko ze stacja bazowa imho i jezeli chcesz kontrolowac kompa z kilku metrow to uwazaj na zasiegi (zdecydowana wiekszosc myszy ma okolo 1m)
przewodowka jest teoretycznie szybsza i dokladniejsza, ale zwyklemu "ludziowi" ciezko to jest zaobserwowac

edit:
* - po dlugim nieuzywaniu poza stacja bazowa (np siedze i ogladam film, mysz sobie lezy na lozku przez ponad godzine) trzeba tylko kilka razy kliknac - moja tak ma ze potrafi sie budzic z uspienia nawet 2 sec, wybudzana jest wlasnie klikiem)
przy normalnej pracy, gdy kozysta sie z niej czesto, najzadziej co kilka minut, nie ma mowy o takim zachowaniu - zawsze startuje od razu

frog 10.06.2007 11:56

[QUOTE=nimal;792652]sam mam kilka myszek
na codzien uzywam bezprzewodowej
opoznienia sa naprawde minimalne*, ma zasieg 5m, wiec jak zucam obraz na tv to moge kontrolowac kompa bez problemu siedzac wygodnie na kanapie z dala od kompa (swietne rozwiazanie w przypadku filmow)

Mam tak samo !

ostatnia z moich mysz to mini przewodowa, ktora sluzy wylacznie do wozenia w torbie z lapkiem i tylko poza domem jest uzywana, jest to jakas chinszczyzna

opoznienia wystepuja przy bezprzewodowych, ale sa naprwade minimalne, i 99,99% ludzi nie przeszkadzaja
ja je dostrzegam wylacznie przy bardzo szczegolowych obrobkach grafiki, gdy kazde drgniecie reki ma zanaczenie

przewodowka jest teoretycznie szybsza i dokladniejsza, ale zwyklemu "ludziowi" ciezko to jest zaobserwowac

WLASNIE. Ja uzywam od ponad roku mojego zestawu bezprzewodowego Logitecha . I najmniejszego zdania na minus nie moge powiedziec. Pogrywam, filmy ogladam, siedze na necie, na kompie cos sie robi. I nigdy nic a nic mi nie przeszkadzalo. No ale tak jak napisales, dokladnie grafika sie nie bawie wiec moze wtedy moglbym ponarzekac...

podsumowujac - kup cokolwiek, i tak bedziesz zadowolony :rotfl: i na pewno znajdzie sie ktos, kto stwierdzi, ze kupiles wielkie G :rotfl:

Co prawda to Prawda ;)

Czyli moje zdanie takie. Jesli nie masz jakis VERY MAX precyzyjnych zajec z grafika na kompie to nie wachal bylm sie i kupil bezprzewodowa. Zawsze to wiekszy komfort nie byc "na uwiezi" ;)..

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:49.