![]() |
Cytat:
Generalnie juz andy`iemu pisalem...szukajka nie zwrocila mi takiego topicu na forum, moze zle szukalem. |
Znikająca poczta w Thunderbirdzie
Ilość załączników: 1
Witam,
Mam problem. Duzy. Sprawa ma się tak: Wylaczylem Thunderbirda...po chwili wlaczylem go ponownie i nie mam nic, kont, poczty, nic... Nie wyskoczyl zaden blad w windowsie, odpalony tylko thunderbird i opera byly. Nie byl resetowany, nic sie nie update`owało. Mam tylko pozostałość w folderze, ktory cos tam wazy, wiec niby fizycznie na dysku sa te maile i konta. Zmienilme nazwe katalogu, zrobilem "Utworzenie konta" i zalozyl od nowa katalog Thunderbird i probowalem podmieniac, ale to nic nie dalo :nie: :ysz: Nie wiem co mam robić, a bardzo mi na tej korespondencji zależy. Nigdy nie miałem takiego problemu. Załącznik 42385 /andy - przed założeniem tematu użyj opcji szukaj by sprawdzić czy podobnego wątku już ktoś nie założył/ |
Ilość załączników: 1
F5 ;)
Coś mam pecha do Thunderbirda ostatnio :/ Przerwa w dostawie prądu spowodowała wyłączenie kompa. Teraz gdy chce otworzyć Thunderbirda pokazuje mi się komunikat jak na obrazku w załączniku. Aplikację już odinstalowałem i zainstalowałem na nowe ale dalej to samo jest. |
Po zaimportowaniu same puste wpisy :/ B***281;d***281; musia***322; pokombinowa***263; z tym notatnikiem albo wpisa***263; te co pami***281;tam.
|
wiec masz uszkodzona ksiazke adresowa
zamiast zamieniac pliki, zaimportuj ksiazke adresowa mozliwe, ze 'sie naprawi' :] jezeli nie, edytuj plik mab w notatniku w ten sposob |
Cytat:
|
c:\Documents and Settings\epol\Application Data\Thunderbird\Profiles\Twoj_profil.default\
abook.mab osobista ksiazka adresowa history.mab adresy, ktore zostaly dodane z maili, ktore przyszly jezeli utworzyles wiecej ksiag adresowych, to maja one rozszerzenie *.mab |
Jeszcze jedno pytanie. Gdzie znajd***281; pliki z ksi***261;***380;ki adresowej?
|
Dobra jako***347; sobie poradzi***322; dzi***281;ki Waszej pomocy. Listy przywr***243;cone, ale ustawienia musia***322;em na nowe wstuka***263;.
Jeszcze raz dzi***281;ki. |
ja nigdy nie eksportuje/importuje profilu
zawsze najzwyczajniej go kopiuje na inna partycje, i tak juz dwa lata :) edycja reczna w trybie tekstowym jest szalenie przydatna np. podczas testow Thunderbird'a 3, gdzie czasem jakies rozszerzenie sie wywala i caly program nie wstaje :] |
A czemu nie u***380;ywacie dodatku Profile Manager (w manu start w folderze programu)
przekopiuj ca***322;y folder z profilem na inna partycji i zaimportuj ja w tym programie... totany hardcore konfigurowa***263; ten program w trybie textowym :szczerb: ja przenioslem profil i program bardzo sobie chwale od ponad 3 lat ju***380; i nic nigdy nie straci***322;em (a format***243;w kilka ju***380; by***322;o) |
mozna sprobowac tego rozszerzenia do importu konta
|
a może lepiej w nowym profilu podmienić cały katalog Mail, a nie tylko sam plik Inbox
c: \Documents and Settings\uzytkownik\Dane aplikacji\Thunderbird\Profiles\nazwa.default\Mail\ |
Jedno konto potrafi***281; przywr***243;ci***263;, ale drugiego nie uda***322;o mi si***281;. Dzi***347; ju***380; id***281; spa***263;, a jutro pokombinuje z tym jeszcze. Jedno by***322;o w folderach lokalnych a drugie nie.
Dzi***281;ki za dotychczasow***261; pomoc :piwo: |
to powinno pomóc.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:47. |