![]() |
God of War 2 - Problem
Witam. Mam God of War 2 (wersja DVD5) na ps2. Gra normalnie się włącza i dochodze do walki z kolosem (zaraz na początku gry). i musze go pokonać. jest tam katapulta i jak sie wystrzeliwuje to trzeba wcisknąć klawisze ([][][][]) i własnei tak robie. wbijam ostrze w oko i mnie odpycha ekran robi sie czarny i wyskakuje ze jestem martwy. o co biega. co robie źle
pomocy!!! |
googlarka gryzie
Cytat:
|
Cytat:
POZDRAWIAM |
Trochę też do śmiechu tłumaczenie translatorem tego co napisał NeoFighter
Można się pośmiać ale ostatnie zdanie jest zrozumiałe. Cytat:
|
god of war 2 problem 1 etapu
Gratuluje podpowiadaczom umiejatnosci czytania!!!
Przeciez wyraznie napisano jakiej konfiguracji klawiszy uzywa i co sie potem dzieje...U mnie tez po sekwencji (prawidlowej wrrr) Krotos odlatuje od oka kolosa i... czarny ekran a po chwili You are death...w tle czarnego ekranu slychac jakies dzwieki ale pad nie reaguje na przyciski poza menu. Dodam ze mam w slocie memorke-jakby ktos pytal Z gory dziekuje za wskazowke opisanego problemu. |
To bardzo proste. Ma/masz/macie piracką wersję gry, stąd brak animacji śmierci itd. Widać komuś nie wyszło ripowanie...
|
Cytat:
Bardzo dziekuje za konkretna wskazowke. Pozdrawiam Problem zalatwiony. |
Cytat:
Od razu mówię, że mam piracką wersję. Zawsze ściągam i jeśli gra mi się spodoba, kupuję oryginał na półkę, a jeśli nie, to wyrzucam i tyle. Zaoszczędziłem dzięki temu sporo kasy na parunastu crapach. Ok, dość tłumaczenia się ;) Pytanie jest następujące: Czy opisany problem wynika z tego, że robimy coś źle i po prostu nie widzimy animacji śmierci (mniejsza o nią, chcę sprawdzić gameplay), czy to jakaś forma zabezpieczenia antypirackiego? Nie chciałbym kupić gry, która co prawda już mi się podoba, ale nie potrafię w nią grać ;) Jeśli ktoś zna odpowiedź, z góry dzięki :) Pozdro. |
Wina tego co ripował (w tym miejscu gra przechodzi na L1 na drugiego munge'a). Jak kupisz oryginał będzie wsio grać... tylko czy jest sens? W tą zimę w NTSC/U wychodzi GOW+GOW2 na PS3, upscallowany żeby nie straszył w 1080p (za bardzo ;]) + trofiki. Ja bym się wstrzymał.
|
Dzięki za odpowiedź Berion.
Tytuły o których mówisz są na mojej liście "do ogrania" numer 1, ale nie mam póki co X360, ani PS3. Przeskok na nową generację nie jest tak prosty, jak z PSX na PS2, bo od razu trzeba kupić telewizor HD. A jak już, to porządny, conajmniej 42", choć chciałbym 50", oczywiście full HD. O Bravii nie marzę, ale może Sharp, albo Samsung. Więc czekam, aż stanieją. Telewizji i tak prawie nie oglądam, więc do grania wystarcza mi stary 28" Philips. Zwłaszcza, że tyle zaległych tytułów na PS2 czeka, a czasu niewiele ;) Jeszcze raz dzięki, że odpowiedziałeś :) |
Ja też bym chciał, a obecnie tnę na Funaju 14 calowym, CRT ofkoz. ;P
I słusznie bo Sharp lepszy. ;] |
No tak właśnie gdzieś czytałem, że Sharp ma świetne matryce.
Dobrze rozumiem, że podłączyłeś stary monitor do konsoli, żeby mieć HD? Niedawno wyrzuciłem moją czternastkę, ale pewnie i tak by mi się nie przydała, bo przy graniu na 28" z półtora metra korzystam z okularów :/ W takim Burnoucie 3 dochodzę do ok. 50% złotych medali i nie wiem, czy to ja zbyt późno widzę cywilne samochody, czy to wina mojego sprzętu (nieskromnie za tym jestem ; ), który nie wyświetla dość dokładnie (PS2 jest podłączony chinchami). Swoją drogą, 14" Sanyo to jedyny w moim domu telewizor, który jest podłączony do anteny :) Pilot nie działa od lat. A pamiętam, jak w latach 90' pocinałem na nim na NES-ie (czyli Pegasusie, ale to była jakaś inna podróbka, która wyglądała jak SNES). |
Po co monitor? Normalnie TV mam podłączony, tak samo jak PSXa czy PS2 (te same kable ;]). Żadna sztuka. lol No.. a HD to na tym niestety na pewno nie ma (skaluje w dół, ale to konsola już oczywiście, na wyjściu jest SD).
|
Błędnie założyłem, że grasz w HD.
Bo jakby podłączyć stary monitor CRT do konsoli, można wycisnąć dowolną rozdzielczość w ramach jego i konsoli możliwości. O ile ktoś to rozróżni przy rozmiarach do 21". Ale zawsze to lepsze, niż rozdziałka z telewizora (640x480, o ile dobrze pamiętam?). Tylko potrzebne są chyba jakieś przejściówki, czy inne zamienniki sygnału. Nie znam się na tym za bardzo. IMHO poniżej 42" spokojnie można sobie to HD darować. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:34. |