![]() |
Nie czyta p³yt DVD - samsung SV-DVD640
Witam.
Po w³ozeniu p³yty DVD pokazuje siê napis "This disc be played, please check the disc" wszystkie inne rodzaje p³yt odtwarza bez problemu (VCD, Divx, p³yty z danymi [jpg] ale tylko p³yty CD-R) Najpierw mysla³am ze to wina plyty, ale p³yty ktore kiedys odwtarza³ prawid³owo teraz te¿ nie ci±gnie Na innym odtwarzaczu oczywscie wszytsko jest ok. Co moze byc tego powodem? |
Jakich plyt nie czyta chodzi mi o producenta i rodzaj plusy czy minusy ?
|
TDK +R Platinium -R <-- t± platinium jeszcze pol roku temu czytal bez zadnego problemu, te TDK to swiezy zakup wiec nie sprawdzone jeszcez
|
wiesz platinum nie nalezy do najlepszych plyt i nie zdziwil bym sie gdyby podczas testu jakosci nosnika plyta byla do niczego
|
ok, ale dlaczego te TDK nie ci***261;gn***261;? przed chwila pr***243;bowalam, i raz na 5 razy zaskakuj***261;, ale kiedy pr***243;buje ponownie, juz pojawia sie ten komunikat, ide kupi***263; p***322;yty jakie mam wybrac, jestem laikiem w tych sprawach + czy -, i jaka firma?
Moze predkosc nagrywania tez ma jakies znaczenie? |
Kup plusy Verbatima lub plusy Sony, co do predkosci nagrywania to ma znaczenie, spr***243;buj nagrac te plyty z predkoscia 8x
|
OK, dziekuje Ci bardzo za pomoc, dzis juz nie mam czasu, odezwe sie po weekendzie, i napisze jak efekty.
Pozdrawiam |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:42. |