![]() |
800MB - pytanko?
Siemanko!
Kupiłem sobie nedawno kilka płytek 800MB. Każda po 1.90zł, więc nie jestem zaskoczony:) Otóż, kiedy nagram taką płytkę (mam LG8160), to mogę ją odczytać, ale TYLKO w nagrywarce - mój DVD-ROM (TOSHIBA 16x) jej nie widzi! Dzieje się tak z każdą z tych 800-megowych płytek, obojętnie ile megą bym na nią nagrał. Moje pytanie: Czy to oznaczą, że mój DVD nie przeczyta również żandej innej płytki CD-R 800MB? A może warto spróbować z droższymi? Z góry dziękuję i pozdrawiam, Bimi |
Płytki nie mają tu raczej znaczenia ,to wina napędu.Ja mam DVD Pioneer 116 i też nie czyta płyt 800Mb i to żadnych.Widocznie układ optyczny nie jest dość precyzyjny.Dlatego zainstalowałem CD-ROM ASUSA żeby czytać takie płytki i nie zużywać nagrywarki.Nara.
|
Dzięki za odpowiedź.
|
Zgadzam sie z poprzednia wypowiedzia - mam ten sam problem, ale z napedem Cdrom Samsung 32x - nie czyta zadnych plyt >650 MB :) (choc raz odczytal 700 MB)
|
Cytat:
Pozdrawiam |
HEH u mnie LG DVD-ROM czyta :)
i tak samo Nagrywareczka LG |
Cytat:
|
Proponuję przeczytać test (na CDRINFO oczywiście) DVD Toshiba. Jest tam czarno na białym (a raczej biało na czarnym) napisane, że napęd nie czyta płyt 800 MB !!! Uznano to za jedyną wadę tego napędu.
|
Cytat:
Genernie nie przeszkadza mi, że nie obsługuje 800tek, bo tych mam na tyle mało, że nic się nie stanie jak będę je czytał nagrywarką. Warto jednak o tym wiedzieć. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:25. |