Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   stacjonarna nagrywarka Mustek/yukai i płyty DVD+RW (https://forum.cdrinfo.pl/f15/stacjonarna-nagrywarka-mustek-yukai-plyty-dvd-rw-72391/)

mensir67pl 27.06.2007 22:45

Cytat:

Ale czy stacjonarna nagrywarka na ''plusowe'' płyty mi te ''minusowe'' płyty odczyta
nagrywa tylko ..DVD+R/RW

ale czyta jak zwykly odtwarzacz DVD wiec wszystko ....

rork 27.06.2007 22:38

Jasne, jak napisał loki77777, chodziło mi o markę i miało być DVD+RW oczywiście :)

Cytat:

plyty co do tej plyty "za rada znajomego" nagraj byle co w formacie DVD-Video
w tej wypowiedzi mensir67pl miał na myśli nagranie/zrobienie jakiejś kopii filmu z DVD na tej płytce DVD+RW :D, w celu przypomnienia nagrywarce, że ta płyta jest dobra. ;)

loki7777 27.06.2007 22:24

jesli czyta + czy tez tylko - to kup te ktore odczytuje, chodzilo o firme verbatim, a nie rodzaj nosnika:)

magda_emma 27.06.2007 21:58

Cytat:

Napisany przez rork (Post 802037)
Witamy na forum :)

Dzięki za dowartościowanie adeptki :D

Cytat:

Konieczny zakup DVD-RW jakiegoś uznanego producenta, najlepiej Verbatim'a.
Nawet jeśli nagrywarka nagrywa tylko na DVD+R i DVD+RW ???

Cytat:

Zmiana płyt powinna problem rozwiazać :)
Oj bardzo bym chciała :)

Cytat:

Napisany przez mensir67pl (Post 802042)

pozniej ksowanie w stacjonarnej .... dziala

Ale czy stacjonarna nagrywarka na ''plusowe'' płyty mi te ''minusowe'' płyty odczyta ???

Cytat:

DVD+RW uzywam TDK,Verbatim,Dysan,Philips
OK :spoko: Jutro kupię któreś z tych i wypróbuję :)

Na razie dzięki :)

mensir67pl 27.06.2007 18:23

Cytat:

Napisany przez magda_emma (Post 801947)
Troch***281; lepiej jest z p***322;ytami DVD+R, ale, ***380;eby odtworzy***263; j***261; na komputerze - co musz***281;, a raczej chc***281; robi***263; nawet kilka razy dziennie, musz***281; j***261; sfinalizowa***263;, a to spory koszt i marnotrawstwo p***322;yt :(

Pyta***322;am znajomego, powiedzia***322;, ***380;e mo***380;e trzeba p***322;yt***281; sformatowa***263; w komputerze, tak zrobi***322;am, ale nagrywarka teraz wcale nie czyta tej p***322;yty.

co do nie niefinalizowanych plyt to zalezy to od napedu w komputerze ..

u mnie Benq nie czyta .... Liteon ...czyta :spoko:

pozniej ksowanie w stacjonarnej .... dziala

DVD+RW uzywam TDK,Verbatim,Dysan,Philips

rork 27.06.2007 18:14

Witamy na forum :)

Konieczny zakup DVD-RW jakiego***347; uznanego producenta, najlepiej Verbatim'a.

Problem le***380;y prawdopodobnie w***322;asnie w p***322;ytach, ale mo***380;e to by***263; te***380; cz***281;***347;ciowo wina zastosowanego w tej nagrywarce napedu optycznego, ale niestety trudno stwierdzi***263; co tam w ***347;rodku siedzi.

Zmiana p***322;yt powinna problem rozwiaza***263; :)

magda_emma 27.06.2007 15:25

stacjonarna nagrywarka Mustek/yukai i płyty DVD+RW

Piszę tu, ponieważ mam problem.
Ale od początku.

Mam stacjonarną nagrywarkę Mustek - bez dysku. A tutaj można poczytać szczegóły na jej temat.
Nagrywa ona na formatach DVD+R i DVD+RW. I w czym problem?
Chodzi o to, że na pojedynczą płytę DVD+RW marki Shivaki mogę nagrać tylko do 10 i to krótkich nagrań, po czym w niespodziewanym momencie płyta się ''blokuje'' ;( To znaczy nie mogę dalej na nią nic nagrywać - mimo, że usuwam funkcją ''ERASE'' całą wcześniejszą zawartość i płyta jest pusta :?
Trochę lepiej jest z płytami DVD+R, ale, żeby odtworzyć ją na komputerze - co muszę, a raczej chcę robić nawet kilka razy dziennie, muszę ją sfinalizować, a to spory koszt i marnotrawstwo płyt :(

Wracając do DVD+RW, to czy może chodzić o jakość płyty, czy może jakość nagrywarki? Czy o coś jeszcze innego ??? I czy z taką ''zablokowaną'' płytą da się coś zrobić, żeby można było na nią jeszcze coś nagrać?
Pytałam znajomego, powiedział, że może trzeba płytę sformatować w komputerze, tak zrobiłam, ale nagrywarka teraz wcale nie czyta tej płyty.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:37.