![]() |
zamykanie nagranej plyty
witam,próbowałem przeszukać forum pod kątem tego problemu ,ale żaden temat nie poruszał dokładnie mojego problemu...
otóż nagrałem kilka płyt w nero i omyłkowo użyłem opcji 'utwórz dysk z wieloma sesjami' mówiąc któtko mam 2 pytania: 1.jak zamknąć dysk?,bo moim zamiarem była płyta z jedną sesją. 2.czy jest jakiś program pokazujący m.in. czy płyta jest zamknięta czy otwarta i ewentualnie mogący ją zamknąć? |
Ad.1 nero
Ad.2 nero |
Cytat:
co konkretnie trzeba zrobić żeby zamknąć płyte nic dodatkowo na nią nie nagrywając? natomiast jeżeli chodzi o informacje o płycie to nero info tool próbowałem,ale nie można tam zobaczyć czy płyta jest otwarta czy zamknięta,w nero burning rom jest tylko informacja o ilości sesji na płycie. może jakaś inna aplikacja? |
Ilość załączników: 2
Cytat:
jak to nie mam .. w lewym dolnym rogu (to po stacjonarnej) a po komputerowej zakladka ZAPIS i zakoncz .... Załącznik 41204Załącznik 41206 |
Ilość załączników: 2
Cytat:
Załącznik 41208 Cytat:
|
Cytat:
zrobiłem tak jak powiedziałeś i mi wyszedł komunikat że na dysku nie można już zapisywać ('The disc is not writable') czy to oznacza że jest zamknięty? jak nagrywałem to miałem wybrane opcje DVD-ROM (ISO) i w zakładkach 'rozpocznij dysk multisesyjny i w zakładce 'zapis' : metoda zapisu jest zawsze Disc-At-Once i nie da się tej opcji zmienić(okienko jest szare),teraz niewiem która opcja jest ważniejsza :ysz:,i czy jak to okno 'metoda zapisu' jest szare to zapisuje DAO czy nie? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:03. |