![]() |
Wybór konsoli
Jestem nowym użytkownikiem tego forum. Mam zamiar wkrótce kupić konsolę/PC, jednak ze względu na duże różnice cenowe, nie jestem w stanie kupić już teraz drogiego sprzętu już teraz (np. PS3), a oto kilka opcji:
1) Kupić PS2 już teraz (zaznaczam, że wcześniej nie posiadałem żadnej konsoli, a dotychczas grałem na PC) 2) kupić Xbox'a 360 za ~1 rok 3) kupić PS3 za ~1,5 roku 4) kupić PC za ~1 rok Są to dość wysuwające sie w przyszłość warianty, jednak chciałbym wiedzieć, czy warto teraz kupić PS2, czy też rozwiać wszelkie wątpliwości i poczekać na coś "mocniejszego". Czy warto "inwestować" w PS2, gdy jego generacja przemija, a nowa wchodzi w życie? Co dzisiaj może zaoferować PS2, czego następcy nie będą w stanie? |
jezeli nigdy nie miales stycznosci z konsola, kup PS2
za rok bedziesz chcial zbierac na jeszcze lepsza konsole, ktora sie ukaze :) |
Wi***281;c PS2, dla kogo***347; kto nigdy jej nie mia***322; jest wci***261;***380; "cackiem" jakie by***322;o 7 lat temu? W sumie, co si***281; odwlecze, to nie uciecze... Mam nadziej***281;, ***380;e nie b***281;d***281; ***380;a***322;owa***263;, a prawd***281; powiedziawszy, gameplay to gameplay, konsola ta i tak nie jest ju***380; droga. Kto***347; ma inne zdanie? Jakie***347; rady?
|
jak nie masz kasy to ps2(teraz) jesli masz to x360
|
Cytat:
Wiesz, ciężko jest doradzić komukolwiek i cokolwiek nie znając go, ani jego stanu wiedzy, ani 'preferencji growych'. Przesiadka nie tylko z PC na konsolę (czy też w drugą stronę), ale i z jednej konsoli na drugą potrafi rozczarować i być bolesna. Dlaczego? Ponieważ każda platforma ma swoje exclusive'y (czyli gry wychodzące wyłącznie na tą platformę) jak i każda oferuje graczom nieco inne podejście do zabawy - szczególnie dzisiaj kiedy każdy celuje w inny target społeczeństwa. Wii - Marian, cukierki i spółka, ale też Metroid czy Zelda (uwielbiam te serie). Kiepska grafika, ciekawe sterowanie. Konsola została już niemal całkowicie złamana. X360 - sporo konwersji z Pieca (vide Oblivion - choć odrobinę brzydszy), dość duża biblioteka dobrych gier (Forza Motorsport2, Dead Rising, Gears of War, Viva Pinata itd.). Bardzo, bardzo dobra usługa sieciowa. Konsola zalicza zgon raz na rok ;) Częściowo złamana (brak możliwości uruchamiania homebrew, no powiedzmy). PS3 - dopiero raczkująca na rynku. Prawdziwe system sellery dopiero w drodze (MGS4, Little Big Planet, Ratchet & Clank 5 , Gran Turismo 5 itd...). Konsola z wyjątkowo otwartą architekturą na scene (Linux i wszystko co się z tym wiąże ;]). Konsola nie została jeszcze złamana. Ale ja na Twoim miejscu, zainwestowałbym w PS2. Platforma jest już w zasadzie martwa, ALE... Bogata biblioteka tytułów (po mojemu to około 30 gier, w które nie wypada chociaż zagrać). Konsola tania, w pełni złamana i jak na "pierwszy gryz" nadaje się znakomicie. |
Hmm, troch***281; si***281; zagalopowa***322;em w pierwszym po***347;cie z tym powt***243;rzeniem.
Co do Twojej wypowiedzi, to w***322;a***347;nie o to mi chodzi***322;o. Konkretna odpowied***378; z uwzgl***281;dnieniem kilku czynnik***243;w i proponowana opcja dla nowicjusza - PS2. Dzi***281;ki za wszelkie rady, na pewno si***281; przydadz***261;. |
Gdybym byl na twoim miejscu to:
Kupil bym PS2 teraz, przez 2 lata cieszyl bym sie grami z ktorymi prawie nigdy(konwersje z PC) nie mialem do czynienia, a przez ten czas ciezko zarabial bym na PS3. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:26. |