![]() |
DVD A CDRW
Witam!! Mam pytanie - ostatnio zmienialam komputer i kupilam nagrywarke TEAC
W524E ( 24X) - pozbylam sie starego CD romu bo byl juz zabytkiem. Chodzi mi o to ze chcialabym przegywac plyty bezprsrednio z plytki na plytke bo jedno co nie zmienilam to dysk twardy i tak by mi bylo wygodniej i mysle nad wyborem CD romu.. Jednak wiele osob radzi mi kupic DVD rom - ja sie jednak zastanawiam czy mozliwe jest przegrywanie plyt w taki sposob z DVD romu na cdr ??. Czy to w ogole mozliwe, czy ma znaczenie szybkosc obu napedow i na koncu czy moze mi pan cos polecic, jakis produkt, jakiej marki i na co zwracac mam uwage.. bardzo dziekuje za pomoc i porade:) Pozdrowienia KAMILA |
jak masz kasę kupuj DVD, trochę droższy od CD-Roma, ale przy okazji pooglądasz sobie filmy, do kopiowania płyt nadaje się idealnie.
|
... z wyższej półki Toshiba x16 z niższej LGx16
|
Dokładnie tak jak ci napisał kolega 'Zetoxa'
Dodam tylko że lepiej jednak kopiować z obrazu umieszczonego na HDD |
dziekuje za odpowiedzi - mam jeszcze jedno pytanie. Jak zrobic cos takiego by np przegrac jakis program zabezpieczony i do tego na tej samej plycie dograc np patch czy cos innego - jakis dodatkowy plik. Ja nie potrafie tego zrobic - bo jak kopiuje jakis program to i clone Cd i Nero od razu chca nagrywac dalej na plyte a nie mozna sobie nic dodac;((
Wiem ze to moze banalne pytania ale ja nie bardzo wiem co z tym zrobic:(( z gory dziekuje za odpowiedz!! K |
Cytat:
Możesz spróbować tak: 1. Zrobić obraz płytki przy pomocy CloneCD lub innego programu który to umożliwia 2. I teraz przy pomocy WinIso lub IsoBuster możesz dodać lub usunąć pliki zawarte w obrazie. 3. Zapisać zmiany 4. Just Burn with CloneCD |
DVD A CDRW Heroes:((
dziekuje raz jeszcze :))
jeszcze nie znam tych programow ale sobie jakos dojde;)) mam nagrywarke 3 tygodnie niecale;)) aa moj kuzyn ma ta gre Heroes 4 i chcial ja skopiowac u mnie - ale widze ze z tego nici jak inni pisza:(( mam TEAC CDW54E i widze ze inni maja z tym problem:( szkoda;( Pozdrowienia K |
no bo to jest tak jak zmienicie cos w obrazie np dodacie katalog lub plik to po wypaleniu nie zgadza sie wielkosc plyty i wtedy zonk
ale jak juz cos dodajecie do obrazu plyty np jakis patch czy dodatki to rownie dobrze mozecie dodac juz cra...a ;) i dzieki temu raczej nie bedziecie miec pozniej klopotow z gra czy czyms innym no ale oczywiscie bedzie to juz mialo malo wspolnego z oryginalem :) a do dodawania do obrazow najlepiej uzyc winiso obsluga dosc intuicyjna |
Cytat:
|
Jak napisali moi poprzednicy DVD to bardziej praktyczny wybór, chociażby ze względu na możliwość oglądania filmów. Jeżeli jednak chciałabyś zdecydować się na CD-Roma, to polecam Asusa S500 lub S520.
Pozdrawiam |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:32. |