![]() |
Format HDD i próba odzyskania utraconych danych
Witam, przypadkowo wcisnęłam w stacjonarnej nagrywarce DVD format HDD zamiast DVD. Udało mi się przerwać formatowanie, ale wszystko zniknęło. Potem został nagrany na dysk 7mb program z TV (wcześniej dysk był zapełniony w 80%). Podłączyłam dysk do komputera i próbowałam odtworzyć zformatowane dane, ale ani Drive Rescue ani PC Inspektor File Recovery nie wyszukuje starych plików, jedynie te, które zostały ponownie nagrane po sformatowaniu. Czy istnieje jakiś sposób na odzyskanie tych danych? Były one w formacie mpg. Proszę o wskazówki i nazwy programów jeśli istnieje możliwość odzyskania tych danych pomimo ponownego nagrania na dysk programu.
|
Zobacz TU
Wydaje mi si***281;, ***380;e powinno Ci si***281; uda***263; odzyska***263; wi***281;ksz***261; cz***281;***347;***263; danych, a przynajmniej te kt***243;rych miejsce nie zosta***322;o nadpisane... |
gdyby nie zapisywanie po formatowaniu dysku byłaby duża szansa na odzyskanie prawie stu procent skasowanych danych, a tak to nigdy nie wiadomo bo prawdopodobnie część danych jest nadpisana przez nowe.
spróbuj programu recover 4 all , jeden z najlepszych. |
|
Tu masz kilka program***243;w
http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=1&t=94 Polecam EasyRecovery Professional |
Pisz w jezyku polskim. Na drugi raz bedzie warn.
|
Cytat:
Wiec moze sie nie wyrazac precyzyjnie jak wiekszosc userow forum. Ae nie wytaykajac nikomu, zrozumiec go moze kazdy, nawet lepiej niz niektorych ziomali. Wiec nie przesadzaj z tymi warnami. Widac, ze forum zyskuje na popularnosci nie tylko w Polsce. A wracajac do tematu: GetDataBack - oczywiscie w full wersji, dziala BDB :) |
A to przepraszam :-). Skad moglem wiedziec, jak nie ma wpisanej lokalizacji ;-)...
|
Nic strasznego kolego, po prostu zapomnialem podac skad jestem. Polskiego nie tak dawno zaczalem sie uczyc.
Takze przepraszam za bledy. ;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:11. |