![]() |
Kolejne pytanie
Mam kolejne pytanie - mianowicie zajrzałem na stronkę http://www.elby.org/CloneCD/english/cdr_l.htm#LG gdzie podana jest lista nagrywarek kompatybilnych z CloneCD - znalazłem tam rubrykę "Correct EFM encoding of regular bit patterns" - nagrywarka LG 32x była tam oznaczona jako
"Drive writes regular bit patterns correctly" - czy oznacza to że powinienem w przypadku kopiowania płyt zabezpieczonych SafeDiscem2 pozostawić niezaznaczone pole "Amplify Weak Sectors" ?? Dzięki raz jeszcze, pozdrawiam. |
W topicu odnośnie Heroes IV bodaj jest wypowiedź, że kopia wykonana przy braku "Amplify" działa jednak normalnie, czyli na cdromach.
Zrób testy. To będziesz wiedział na pewno. Pozdrawiam |
hmm... to nie jest zasada
nagrywam na HP CD-Wroter 8250i /A a to jest rekomendowana nagrywara do CCD i wciaz zaznaczam te opcje, nie ma co experymentowac, a tak wiesz, ze bedzie dobrze przegrana |
niekoniecznie zaznaczenie opcji AWS na nagrywarce obslugujacej poprawne kodowanie EFM moze wiecej zaszkodzic czy pomoc poniewaz opcja ta wprowadza zmiany tak aby w tych nagrywarkach ktore nie maja dobrze dzialajacego kodera EFM nie nastepowaly bledy przy obrobce
natomiast gdy zaznaczysz AWS w nagrywarce z dobrym koderem to wtedy ona i tak to przerobi - bo potrafi - ale te zmienione dane wejsciowe spowoduja bzdury na wyjsciu kodera no i zonk dlatego jak nagywarka daje rade bez AWS to ma byc bez a jesli nie daje rady wlaczenie AWS moze byc jedyna mozliwoscia poprawnego skopiowania plytki |
Jak się to ładnie nazywa - AWS ;)
Pozdrawiam |
...ekhem... jak to się paskudnie nazywa - AWS ;P To tylko żart mam nadzieję że nie wywołam politycznej debaty ;D Zabezpieczam sie bo z nami Polakami... sami wiecie :-D
|
gdzie dwoch polakow tam 3 partie...
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:59. |