![]() |
Jak zrobic bootcd z WinXP Pro pl ?
Czesc!
Chcialem sobie zrobic boot cd z winda xp pro pl ale nie bardzo mi wychodzi, mam programik do robienia 6 dyskietek startowych, ale nie bardzo wiem jak polaczyc te 6 obrazow w jeden tak zeby mozna bylo zrobic plytke :( Linki do takiego img mile widziane :) |
na upartego to na offtopic z tym ale coz
sprobuj winimage isobusterem cd- mage lub otworz obraz w winiso i po prostu dowal wszystko co tam jest do jednego testuj na rw |
windows XP jest samobootujacy, czyzby ktos zle go skopiowal? ;D
|
ja masz instalkę taka na dysku to zrób dyskietke botującą w windzie 9x w starym dobrym dosie 6.xb :) ale musi być na niej obsługa cdroma i smartdrive i po problemie / smart jest po to że bez niego kopiowanie plików potrzebnych do instalacji trwa obrzydliwie długo tzn około 1.5h ( znam to z autopsji bo kiedyś z ciekawości olałem komunikat ze smart jest potrzebny i pierwszy graficzny ekran właśnie po tym czasie zobaczyłem :) ), w autoexecu i config.sysie wpisz co trzeba by i uruchamiał sie smart i był cdrom / a dalej to już klasyka
moja płytka z sterami i pomagaczami do windy i samą windą tak zrobiona chodzi jak złoto a zresztą jest to w faq pozdro |
Proponuję zajrzeć na www.cdrinfo.pl - tam na głównej stronie jest link do info o płytach bootowalnych - robi sie tak samo jak W2k z CDRECORD'em.
Nie widziałem jeszcze spiraconego XP który by sie bootował - jak go crackują, to niechce im się nagrać porządnie płytki... Zgrywają tylko pliki... |
Dzieki za info :)
1. Majonez- dlaczego offtopic, czyzby temat nie dotyczyl nagrywania cdr? 2. Kolega kopiowal i dlatego sie nie botuje :) Pozdrowienia |
Witam
sorki chłopaki od razu bo nie orientuje sie w tym temacie za bardzo i mam pytanie: czy tu chodzi o płyte na której jest nagrany system("zainstalowany") żeby system chodzil z plyty czy o coś innego? jeżeil moglibyscie to podajcie jakiegos linka gdzie jest to wytlumaczone dzieki pozdrawiam |
Cytat:
|
Spox Majonez ;) Tak myslalem ze to na zaczepke :)
Pozdro |
Cytat:
a plyty o ktorych my tu mowimy to plyty z instalka sytemu gdzie nie musisz korzystac z dyskietek startowych poniewaz ich zawartosc jest wgrana na plyte ale nie tak hop siup tylko ... no coz powiedzmy ze jest to wszystko wgrywane do sektorow startowych plyty cos jak na dysku twardym i po ustawieniu w biosie opcji bootowania z cd i wlozeniu plytki bootowalnej mozesz bez bawienia sie z dykietkami - ktore sa bardzo wolne :) zainstalowac sobie system plyty takie przydaja sie tez podczas np ratowania systemu w srodowisku dos - wszystko cacy ale musisz najpierw zabootowac jakies stery do cdroma do dysku ew myszki itd itp mam nadzieje ze wyrazilem to w najprostszej a jednoczesnie nie odbiegajacej od prawdy formie |
Cytat:
|
Cytat:
A co może PremMember? ;) Pozdrawiam |
nie wiem co może premium member bo na takowego nie awansowałem 'so far' ...
|
nic nie moze poza dalszym pisaniem postow i pomaganiem innym ze swiadomoscia ze jest juz premium cczyli ze troche na tym forum siedzi i kuma co i jak a to ze napisalem ze moge wiecej niz premium to tak napisalem
|
Acha.
Ja zaglądam na forum od blisko roku z kawałkiem i przez pierwszy rok to nawet nie byłem "member" :) tylko "reader". :) :) Jakby się "kiedyś" dało zrobić tak, że premium jest nie od liczby postów, ale od liczby trafnych... A z tym "kuma co i jak" to ja bym nie był taki pewny ;) Pozdrawiam PS. Misiek4 - od kiedy jest CDRInfo? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:10. |