![]() |
Jeżeli masz Buffer Underrun na prędkości 8x to spróbuj właczyć DMA dla dysku i nagrywarki (najlepiej to dla wszystkich urządzeń). Wyłącz chwilowo programy, które pracują w tle (np. mks, norton ativirus, firewalle i inne, nawet głupi harmonogramz zadań). Sprawdź czy nagrywarkę masz podłączoną razem z dyskiem, z którego nagrywasz (jak nie pomożo to przełącz ją na seconadary master). Możesz też spróbować użyć programu Cacheman z opcjami dla Recordingu... Jeżeli nagrywasz w Nero to jest tam opcja "keszowania" danych przed zapisem oraz pomiar prędkości poboru dysku z danych (jeżeli coś nie wyrabia to nero zmieni prędkość nagrywania na odpowiednią).
Może coś ci to pomoże. Więcej NFO nie przychodzi mi do głowy w tej chwili. Pozdrawiam +++LeWaP+++ |
mam combo samsunga. nagrywam na programie adapteca 4.0.
formatowałem cały komp, po formacie najpierw miałem win2000nt ale sowrotem zamieniłem na win98. ani na 2000 ani teraz nie mam 6X - a był. na 8x też nie moge nagrywać bo mi bufer nie wyrabia a na 6x było w sam raz. to na pewno nie wina programu gdyż na neronie też pokazuje tylko prędkości 2,4,8,. jak moge znaleźć innne ???? może teraz coś Ci się rozjaśniło. jak chcesz wiedzieć coś jeszcze to pytaj. dzieki za zainteresowanie |
Nadmiarem informacji to sie nie popisales. Cos mi tak daleko swita, czy przypadkiem nie mowisz o CloneCD ktory przy nagrywaniu pokazywal 6x ? A tak wogole co formatowales ? Dyskietke, partycje, caly dysk, cd-rw, czy moze jeszcze cos innego? Czy z tym formatowaniem nie wiazala sie reinstalacja systemu ? (z jakiego na jaki), a moze teraz uzywasz nowszych wersji softu ? Widzisz ilu informacji brakuje w Twoim poscie ? Uzuplenij troszoke swoja wypowiedz, to moze sie znajdzie jakies rozwiazanie. Pozdr.
|
a jaka to nagrywara bo jak 4x to zapomnij pewnie nawet jak byla 6x to wypalala razy 4 a dkoro cie tak drazni to kup nowa np x24 wiecej nie jest potrzebne
|
problem z szybkością
kiedyś moj komp rozpoznawał w nagrywarce prędkośc 6X.
po fomatowaniu nie ma jej?????? jak zrobić aby była szóstka??? pomóżcie - mam dość4X |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:51. |