Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Film i Muzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f26/)
-   -   Jaki program do montażu filmów jest najlepszy? (https://forum.cdrinfo.pl/f26/jaki-program-montazu-filmow-jest-najlepszy-72988/)

Chow Yun Fat 10.08.2007 16:41

Jaki program do montażu filmów jest najlepszy?

Proszę o doradzenie mi najlepszego i zarazem prostego w obsłudze programu do montażu filmów z dużą liczbą efektów i filtrów. Bardzo zależałoby mi również na oprogramowaniu umożliwiającemu przechwytywanie obrazu video z kamery video 8 mm na twardy dysk, tak aby przechwytywany obraz był płynny i posiadał dosyć dobrą rozdzielczość.

czary2mary 10.08.2007 18:36

Ilość załączników: 1
Trochę tego jest najbardziej zawansowane to UleadVideoStudio, PinacleStudio,CyberLinkPower Producer i Director,ja używam ostatnio to co na screnie ponieważ najlepiej współpracuje z moją kamerką

Załącznik 41782

antekpro 10.08.2007 21:38

Mozna jeszcze dodać Adobe Premiere Elements 2.0
i jego profesjonalną wersje Adobe Premiere Pro 2.0 jak również Roxio VideoWave Movie Creator 7 i WinDVD Creator 3 Platinum jak i darmowy i po polsku Video DVD Maker FREE 2.4.0.16 PL. pozdrawiam

x_y_z 15.11.2007 17:03

Tez mam ten problem.Od dawna szukam jakiegos dobrego edytora video.Testowalem juz wiele z nich, ale zawsze jest z czyms problem.Najczesciej z exportem do avi.W tej chwili uzywam Nero Vision i wlasnie z tym mam problem.Poza tym niektore filmy nie sa wyswietlane wlasciwie w edytorze.Nie ma plynnego ruchu tylko jedna klatka co pare sekund co powoduje ze edycja staje sie niemozliwa.Czy ktos moglby napisac ktory z tych programow umozliwia export do avi?A moze polecic jakis inny?

Reetou 15.11.2007 17:27

A co to jest te avi?

Pytanie wcale nie jest z***322;o***347;liwe, avi to rozszerzenie pliku, a ***347;rodku mo***380;e siedzie***263; divx, xvid, mjpeg, dv itd itp...

M@X 15.11.2007 20:41

Najbardziej pr0 i zaawansowany jest ProTools. Ale wystepuje tylko w odmianie na platforme Apple.

Desden 22.11.2007 17:43

ja te***380; gor***261;co polecam rodzine Adobe,ale to dla tych co maj***261; mocne wypa***347;ne kompy ;]

andy 22.11.2007 18:19

Cytat:

"...ale to dla tych co maj***261; mocne wypa***347;ne kompy ;]..."
Oraz kieszenie...

ksviper 22.11.2007 23:38

albo sponsor***243;w ;)

djsurfing 23.11.2007 00:38

A ja proponuję i polecam Sony Foundry Vegas Video. Tylko nie krzyczcie Adobe czy Ulead, bo testowałem też te programy. Wymiękają w doskonałej funkcjonalności Vegasa!
Polecam Vegasa, choć zrobisz jak uważasz.....:spoko:

crowbme 23.11.2007 06:47

Cytat:

Napisany przez Chow Yun Fat (Post 819665)
Proszę o doradzenie mi najlepszego i zarazem prostego w obsłudze programu do montażu filmów z dużą liczbą efektów i filtrów. Bardzo zależałoby mi również na oprogramowaniu umożliwiającemu przechwytywanie obrazu video z kamery video 8 mm na twardy dysk, tak aby przechwytywany obraz był płynny i posiadał dosyć dobrą rozdzielczość.

witam, kazdy z wymienionych programow do przychwytywania i edycji plikow audio/video maja podobne parametry. wlasciwie wszystkie pozwola na na export edytowanego materialu do pliku .avi z "parametrami" divx, xvid, mpeg czy dv - jak slusznie zauwazyl jeden z kolegow. wszytskie tez pozwalaja na mniej lub bardziej zaawansowane edycje audio. jakosc obrazu po wygenrowaniu pliku mpeg2 jest zadowlajaca we wszytskich tych programowch, choc przyznac trzeba, ze produkty firmy adobe jak i sony wioda w tym wzgledzie prym. i ostatnia uwaga, jak wszytsko, kazdy z tych programow ma jakies wady. nie da sie zrobic nieczego idelanie. uwazam, ze warto poeksperymentowac, pobrac ze stron www produecnetow werjse demo i sie pobawic. wtedy mozna mniej wiecej ocenic, na czym sie chce pracowac.
pozdrawiam

ksviper 23.11.2007 07:47

jeszcze jest Edius Pro 4 Canopusa :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:59.