Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Płyty Titanum ze strony Esperanzy - palił już ktoś na tym? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/plyty-titanum-ze-strony-esperanzy-palil-juz-ktos-tym-7300/)

Plemnik 17.04.2002 03:28

Płyty Titanum ze strony Esperanzy - palił już ktoś na tym

Cytat:

Malayacka (16-04-2002 05:25):
Cytat:

Dzony (15-04-2002 23:18):
Przedruk espezanza i sigma jest nawet dobry i tani (Sigma przedruk 0.95zl). Minus jest taki ze czasami potrafi odpadac gorna warstwa ;-(
W tej samej cenie mam Akkosy i nic nie odpada, płyt nie czyta 1-ną na 200-ście i taki sam procen zwalek podczas nagrywania. Nie znam lepszych w tym prajsie 0.95 zł.
Niestety akossy mają prześwitujący nadruk co -wydaje mi się- powoduje problemy na znacznej ilości napędów. Właściwie to to jest moja dedukcja jeśli idzie o powody niedziałania jednak faktem jest że Akossy (przynajmniej te z ktorymi miałem do czynienia) w wielu napędach są odczytywane są słabo albo wcale.

Malayacka 16.04.2002 05:25

Cytat:

Dzony (15-04-2002 23:18):
Przedruk espezanza i sigma jest nawet dobry i tani (Sigma przedruk 0.95zl). Minus jest taki ze czasami potrafi odpadac gorna warstwa ;-(
W tej samej cenie mam Akkosy i nic nie odpada, płyt nie czyta 1-ną na 200-ście i taki sam procen zwalek podczas nagrywania. Nie znam lepszych w tym prajsie 0.95 zł.

Malayacka 16.04.2002 05:22

Cytat:

Jabba the Hutt (15-04-2002 23:07):

Esperanza "przedruk" ? To były dobre płytki. Moi kumple wypalali na nich Audio w dziesiątkach sztuk. Chodzą do tej pory. Ja też paliłem na nich dane i mp3. I są ok.
Nie przecze ze te PIRWSZE byly dobre ale ostatnia partia (zreszta duza) byla tak wielkim ścierwem że aż wzdrygam sie na sama mysl :-( Na 100 szt. połowa chodziła tylko na x4 lub x8 bo na x12 nie miały ochoty. Potem maaaaaasa zwrotow :-( No sorry to sa kurde smutne fakty. Ale podobno Esperanza sie poprawiła, nie wiem, sprawdze.

Malayacka 16.04.2002 05:19

Cytat:

Plemnik (15-04-2002 23:08):

plyt sprzed 1,5 roku - od tego czasu to producent (i hope ;-) ) 10x sie zmienil ;-)
Producent Esperanzy jak pisalem zmienil sie raz niedawno. Zreszta te wszystkie nazwy to tosamo. Zamawiasz dużo płyt w fabryce to nazwe walisz jaką chcesz.
Życze szczęścia z Titanumami, tylko żeby nie było że nie ostrzegałem :-)

Dzony 15.04.2002 23:18

Jabba the Hutt 15.04.2002 23:07

Cytat:

Malayacka (15-04-2002 17:10):
Na 100 szt. po ok. 3 tyg. jest ok 40 zwrotow bo nie czyta płytki :-((((
Jedne z najgorszych płytek jakie dane mi było używać. Gorsze chyba były tylko przedrukowane sraczkowato-zielone Esperanzy tak z przed ok. 1.5 roku.
Jak najbardziej nie polecam !!!
Esperanza "przedruk" ? To były dobre płytki. Moi kumple wypalali na nich Audio w dziesiątkach sztuk. Chodzą do tej pory. Ja też paliłem na nich dane i mp3. I są ok.

Plemnik 15.04.2002 23:05

Dzieki wszystkim za info! Tylko ze nic nadal nie wiem bo opinie sa sprzeczne ;-) Zreszta juz po ptakach bo plytki zamowione. Jak bedzie duzo odpadow to nie daruje i wysle zwrot. Jedno co mnie pociesza to fakt że opinia negatywna dotyczy plyt sprzed 1,5 roku - od tego czasu to producent (i hope ;-) ) 10x sie zmienil ;-)

Dzony 15.04.2002 22:58

Ja nagralem ok 250szt titanum bez zadnego zwrotu. Testowane na PSX PS2 PC i DC

Malayacka 15.04.2002 17:12

Sorki dodam że Esperanza zmieniła fabryke i ponoc maja byc lepsze teraz od nich plytki. Czy ktoś może cos na ten temat napisać ? Bo ja od 1.5 roku wystrzegam sie ich jak ognia... AKKOSY roolz :-)

Malayacka 15.04.2002 17:10

Na 100 szt. po ok. 3 tyg. jest ok 40 zwrotow bo nie czyta płytki :-((((
Jedne z najgorszych płytek jakie dane mi było używać. Gorsze chyba były tylko przedrukowane sraczkowato-zielone Esperanzy tak z przed ok. 1.5 roku.
Jak najbardziej nie polecam !!!

Plemnik 15.04.2002 04:03

Płyty Titanum ze strony Esperanzy - palił już ktoś na tym?

Konkretnie:
http://www.mediamarket.pl/sklep/product_info.php?cPath=1_4&products_id=75

Chce ich kupić trochę, wyglądają na zdjęciu solidniej niż zwykłe Espery (z zielonym paskiem bo z moich doswiadczeń wynika że to są najlepsze z najtanszych Esperanz) i chce się poradzić kogoś kto miał już z nimi do czynienia. A co myślicie o płytkach 'Extra'? Czytałem że kiedyś były fajne a teraz ich jakość dramatycznie się pogorszyła- jak jest faktycznie?

PS Mam nadzieję ze temat jakosci plyt nie jest offtopic? Jesli tak to sorry ale jest na tyle pozno ze nie chce mi sie zastanawiac ;-)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:24.