![]() |
Czy jest sposób na używanie gry ze StarForcem bez istalacji Starforca?
Jak w temacie - mam oryginalną gierkę zabezpieczoną StarForcem (Tomb Raider Legends i parę innych) i chciałbym ją używać ale bez instalacji StarForca. Może mam fioła na punkcie bezpieczeństwa ale nie chcę instalować sterowników działających podobnie do rootkita - to nie jest całkiem bezpieczne.
|
oczywiście, że nie-modyfikowana aplikacja
będzie informować o braku sterowników oraz skutecznie uniemożliwi jej uruchomienie być może w przypadku posiadania posłodzonej wersji nie będzie to konieczne, choć pewności nie mam |
Nie po to si***281; kupuje orgina***322;, by s***322;odzi***263; odrazu, ale czasem konieczne...
Zabezpieczenia na orginalnych p***322;ytkach utrudnij***261; zycie tylko i wy***322;***261;cznie legalnym u***380;ytkownikom (s***261; widocznie gorsi) bo pirat nie ma problem***243;w..... |
ja tam ile razy kupie orygina***322; to potem ***380;a***322;uj***281; bo zawsze jakie***347; problemy :/.
A ju***380; najgorszym zakupem by***322;o chyba Dungeon Siege 2 Czarna Edycja. Czarna to chyba jest rozpacz uzytkownika ktory widzi jak polska wersja jest zabugowana (o ~15fps zamiast ~100 w wersji angielskiej nie wspomne). Glos w cut-scenkach sie urywa i zapetla (to w tej wersji norma). Po jakims czasie w ogole przestala mi sie uruchamiac. Oczywi***347;cie najnowsze patche i takie tam poinstalowane. Pewnie gdybym mia***322; pirata to bym przeszedl...a tak mam tylko zbedna dekoracje na p***243;***322;ce. Albo inne problemy w stylu - chce zagra***263; z bratem po LANie to musze kupi***263; dwie gry (!), bo sprawdza serial przez internet (tak tak gra po lokalnej ale internet jest wymagany zeby sprawdzic seriale). Ciekawe jaki idiota kupuje t***261; sam***261; gre 2 razy? W ten sposob o ile pamietam potraktowa***322;o mnie Rainbow 6 i Full Spectrum Warrior... |
co do DS to masz racje, ogolnie wersje polskie/spolszczone tej gry maja tego buga ze chodza jak zolwie.o do SF to instaluje sie on wraz z pierwszym uruchomieniem gry - czyli nie uruchamiac, tylko robic ciasto i wrzucac do niego rodzynki, ewentualnie SF cleaner lub cos w tym stylu. Tomb raider nie jest zabezpieczony SF a SecuROM v7
|
Adios Cenega!
Wszystkie moje gierki zabezpieczone StarForcem są robione przez polskiego dystrybutora - Cenega. Jedyna niezabezpieczona gra StarForcem od nich to FarCry. Na niektórych pudełkach gier jest nawet ostrzeżenie, że gra nie uruchomi się jeśli w systemie zainstalowano emulator CD/DVD. Coś mi się zdaje, że się pożegnamy z Cenegą. Mam stały adres IP (Dialog) i nie mogę sobie pozwolić na dziury w systemie. Nie macie pojęcia ile palantów dziennie dobija się do mnie a skanowanie portów jest na porządku dziennym.
|
Wiemy wiemy. Nawet na dynamicznym IP co 5 sekund s***261; skanowane porty, pr***243;by po***322;***261;cze***324; s***261; kilka razy na sekunde a robaki wchodz***261; drzwiami i oknami.
Takie czasy. |
@arnakus ju***380; nie przesadzaj...Wystarczy dobry firewall i mo***380;na powiedzie***263;, ***380;e jeste***347; bezpieczny.
|
Cytat:
|
co ty stary piszesz, nie przechwyci? to co to za firewall, outpost pro i po problemie
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:01. |