![]() |
Cytat:
|
volvo
Z tego co właśnie przeczytałem rozumiem że żebym nagrał plyte do navi do volvo musze sobie kupić plytke benq dl 8x a czy mam ją nagrac normalnie czy musi być ona wypalona !?? a czy ma ktoś może nową navigacje do volvo jesli tak to prosze o kontakt !! wojtek_sli@wp.pl
|
Zrobilem osobny dysk startowy. Norton Ghost mi go stworzy***322;, zajmuje ok 400mb, wyprobowalem i zadzialalo. Dzieki wszystkim, ktorzy mi pomogli .Teraz moge przywrocic Winde ze sterownikami i z oprogramowaniem w jakies 20-30 min :). pozdro
|
jezeli na dvd zostalo ci trche miejsca to utworz normalny dysk bootowalny np w imgburn i dodaj ghost.exe na plyte, nastepnie dodaj image partycji i powinno byc ok. ja uzywam starej wersji 9 i to pod dosa.
tu dokladniejszy opis http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=50017 widac ze nowe wersje nie robia sam bootowalnych plyt, chyba ze pod windowsem jest inaczej. tu wiecej http://www.google.com/search?hl=pl&c...+ghost&spell=1 jesli chodzi o bott dvd to acronis robi to chyba od razu - nie uzywam wiec nie wiem. |
Cytat:
Nie wiem co zrobilem zle. Moglbys po kolei napisac jak mam po kolei zrobic bootowalna plyte partycji c: (windows+oprogramowanie) w Norton Ghoscie 12.0? bylbym wdzieczny bo nie mam pomyslu:nie: Zielony jestem 1-szy raz to robilem. W sumie kopie zapasowa partycji Ghost zrobil szybko ale pozniej ok godzine sprawdzal sobie poprawnosc zrobienia kopii zapasowej i ok godziny mielil plyty ktore musialem na przemian wkladac do napedow bo program o nie wolal i na koncu wyskoczyl komunikat ze wqszystko jest ok.:help: |
powinna byc startowa, zalezy co w opcjach wybrales. ja osobiscie tworze obrazy na hdd bo blyskawicznie sie wczytuja. gorzej jak hdd padnie:)
|
szczerze to nie wiem bo ja mam na osobnej plycie Ghosta a na osobnej obraz.
Ghost na pewno umozliwia zrobienie plyty startowej z ghostem. Musisz poszperac w opcjach. |
sobrus zrobilem kopie zapasowa partycji c: ponad 7gb wyszlo. jako miejsce docelowe ustawilem nagrywarke dvd i program zapisal mi kopie tej partycji na 2 plyty dvd. Teraz mam pytanie do Ciebie. Czy mam juz gotowe bootowalne plyty (win+oprogramowanie), ktore mi ghost nagral czy mam jeszcze cos z tym zrobic?
p.s. na probe jak juz bylo po wszystkim zostawilem plyte w napedzie i zrestartowalem kompa chcac sprawdzic czy bedzie jak w przypadku windowsa ale nie bylo efektu rozruchowego jak w przypadku plyty z windowsem. Co mam dalej zrobic ? |
Cytat:
Znalalem w szafce w pracy oryginal Norton Ghost 12.0 :), wiec tym programem chcialbym stworzyc taka plyte. Poczytam sobie najpierw ksiazeczke o Norton Ghoscie bo nie mam pojecia jak to zrobic, a jakbym czegos nie wiedzial to bede pytal. dzieki |
Jak najbardziej to jest mo***380;liwe
Programy typu Norton Ghost, Acronis TrueImage itp. W dodatku programy te u***380;ywaj***261; kompresji przez co np 10GB Vista zajmuje poni***380;ej 4GB na p***322;ycie. |
Panowie nie chcialem zakladac nowego tematu a przy okazji mam pytanie do Was o pewn***261; "rzecz".
Chcialbym sie dowiedziec czy jest taka mozliwosc, zeby na plyte DL nagrac obraz partycji c: (windows z oprogramowaniem ok 7gb) po to zeby w razie awarii systemu mozna bylo wlozyc do napedu taka plyte i w krotszym czasie polozyc system z oprogramowaniem. Z tego co sie orientuje z plyta 4,7gb mozna tak zrobic ?? |
:pirat: ?
Nie rozmawiamy na tym forum o takich rzeczach. Proponuj***281; ponownie zapozna***263; si***281; z regulaminem forum. |
Cytat:
Będę wdzięczny za jakieś sugestie pozdrawiam |
Ostatnio nagra***322;em kilka p***322;ytek mapy GPS do volvo NAVTEQ RTI na
(Benq DVD+R DL x8) i odczyt jest ok. |
Widocznie twoj odtwarzacz odczytuje tylko DVD t***322;oczone bo normalne nagrywalnie plyty nie maja srebrnego barwnika, daj mu jakas Verbatima albo Sony DVD+R, a musi to byc dysk DL ?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:06. |