![]() |
Tak jak myślałem, upgrade FW nic nie daje. Załadowałem najnowszy jaki znalazłem i oczywiśnie nic. Należy definitywnie stwierdzić, że Pioneer DV-696 nie odtworzy materiału o rozdzielczości powyżej 720x576. Tylko jaki interes miał Seku pisząc o niesamowitych możliwościach tego modelu?
|
Cytat:
Profil "Home Theater" odnosi się do rozdzielczości 720 x 576 więc nie ma czegoś takiego jak "Home Theater" dla 1280 x 720. Dla tej rozdzielczości jest profil High Definition 720p Profile (1280x720). Cytat:
|
ale niech nagra z profilem Home Theater w rozdzielczości 1280 x 720, a nie 720X576! albo zaaktualizuje FW.
|
Cytat:
Cytat:
|
niech spróbuje przerobić film z aparatu na DivX z profilem Home Theater i wtedy zobaczymy.
|
czyli odtwarzacz posiada gniazdo hdmi i upscaler - o odtwarzaniu divx hd nie ma żadnej wzmianki
a kolega seku trochę przekoloryzował;) |
@Bródka certyfikat ma ale na 720 px
Cytat:
Tutaj masz opisane poszczególne profile. Znalazłem jeszcze w opisie na n-tej stronie coś takiego: Cytat:
Tylko ile w tym prawdy.. |
Czyli tak jak piszesz albo kolega seku sie pomylil albo to kwestia firmware co moze byc prawdopodobne bo jezeli odtwarzacz ma certyfikat divx (nie kazdy ma szczegolnie te tanie pokroju wiwa) to jego podzespoly sa na tyle mocne ze jest w stanie odtworzyc material w hd ale mozliwe ze potrzebna jest zwykla aktualizacja firmware
|
Dzięki Bródka za udostępniony materiał i zainteresowanie się moim problemem.
Niestety mój DVD też go nie łyka. Coraz bardziej skłaniam się ku temu, że Seku musiał się pomylić. Tu jest link do forum gdzie zadałem też to pytanie: http://forum.pioneerdivx.net/viewtop...?p=15489#15489 Pozostaje mi jeszcze upgrade firmwaru, ale nie sądzę żeby wypuścili taką kichę a później ją poprawiali. Zmiany dotyczą zapewne jakichś drobiazgów w stylu czcionki, napisy do Divx itp. A swoją drogą wypadałoby, żeby Seku się odezwał i albo potwierdził swoją rację albo przyznał się do pomyłki. |
andy, ale mi chodziło o to, że może nagrywać HD w plikach AVI kodowane np. MJPEG i wtedy na stacjonarce klapa bo one odtwarzają tylko AVI DivX/XviD. tak samo konwersja była konieczna w tym przypadku bo aparat nagrywa w MOV a DVD również takiego formatu nie odtwarza.
|
Kolega seku napisal ze mu czyta, a powodu do pisania nie prawdy raczej nie mial, co do przerobki to konwertery maja wlasne biblioteki do przerabiania filmow i nie korzystają z systemowych
Zaraz ci dam sampla filmu xvid w hd zobaczymy czy dziala jak tak to wina przerobki pliku, a jak nie mozliwe ze firmware Tu masz linka do filmu, w prawdzie nie w hd bo w rozdzielczosci 960x528 ale to juz wieksza rozdzielczosc niz w dvd-video, trudno znaleźć film hd w divx czy tez w xvid bo bardziej oplaca sie robic w x264 http://rapidshare.com/files/261317728/Sample.00.avi.htm |
Zmniejszyłem ilość klatek do 25 i 24 i dalej nic.
Może załadować jakiś nowszy firmware, bo w moim siedzi ten oryginalny, ale to chyba bez sensu? Czy ktoś z Was czytał pliki HD na tym Pioneerze 696 czy tylko wnioskujecie na podstawie złącza HDMI, że powinien je czytać ? A może ja robię jakiś błąd ? Jak myślicie czy wersja kodeka Divx może mieć jakieś znaczenie? Ja zainstalowałem jakiś w miarę świeży, pobrany darmowo. |
Mozliwe ze to film ma za duza ilosc klatek, zmniejsz fps do 25
|
Mój aparat to panasonic Lumix FX500 i nagrywa filmy w formacie .MOV 1280x720 (30kl/s).
Próbowałem taki plik przekonwertować różnymi programami do formatu zwykłego .AVI , .AVI z kodekami DivX i Xvid (oczywiście zachowując rozdzielczość HD) i za każdym razem po nagraniu tych plików na płytę DVD i próbie odtworzenia ten sam komunikat : " The video resolution of this file is not supported " . Gdy zejdę z rozdzielczością 720X576 to odtwarza ale to już nie to. Więc jak to jest z tym Pioneerem i jego HD? |
darolo HD to skrót od High Definition (Wysoko rozdzielczość) - 1280×720 pikseli i 1920×1080 pikseli. Nie ważne jakim to kodekiem jest kodowane bo HD odnosi się do rozdzielczości materiału!
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:18. |