![]() |
W astronomicznym skrócie: wszystkie porady i programy działają tak samo jak opisałem, nie są dla mnie.
Wysłałem maila do autora TVToola z zapytaniem "jak on to zrobił" :D Co mi szkodzi. Dzięki za pomoc! ;) |
Tematy po***322;***261;czone, dzi***281;ki @Sobrus za linki. :spoko:
|
U nas na forum r***243;wnie***380; bawili***347;my si***281; takimi programami. Cho***263; nie pami***281;tam w***261;tku.
O! Znalaz***322;o mi si***281; :jupi: http://forum.cdrinfo.pl/f5/skrot-kom...onitora-73272/ a tam mo***380;na wyczyta***263; o jeszcze wcze***347;niejszym tamacie: http://forum.cdrinfo.pl/f5/wylaczani...69/#post641707 mo***380;e kt***243;ry***347; z program***243;w tam wymienionych ma tak***261; funkcj***281;, cho***263; wi***281;kszo***347;***263; u***380;ywa jednak wy***322;***261;czania monitora przez windows - a to oznacza ze ruch mysz***261; go obudzi. |
Tutaj koledzy si***281; bawili r***243;***380;nymi programami, przynajmniej cz***281;***347;ciowo to umo***380;liwiaj***261;cymi.
Spytaj, popro***347;, mo***380;e Ci napisz***261;. :idea: |
Sposób na pzełączenie monitora w tryb uśpienia
Witam!
Często zdarza się, że co chwilę odchodzę od komputera, raz na krótko, innym razem na dłużej. Na starej maszynie miałem zainstalowany program TVTool 9.7, w którym to odpowiedni skrót klawiatury powodował przejście monitora w tryb uśpienia. Ten sam skrót powodował włączenie go z powrotem. Ogromną i niepowtarzalną zaletą TVToola było to, że żaden inny klawisz czy kombinacja, czy ruch myszy czy kliknięcia nie były w stanie go włączyć. Jedynym "powrotem" było użycie ponownie tego skrótu. Dzięki temu na multimedialnej klawiaturze mogłem sobie zgłośnić muzykę, przerzucić kawałek itp, przy czym monitor pozostawał cały czas w stanie uśpienia. Posiadam również Girdera z wtyczką IgorPlug. Komendy z pilota również monitora nie "ruszały". Od jakiegoś czasu mam nowy komputer i nowy monitor. TVTool niestety nie obsługuje już tej karty graficznej :( - nie reaguje na opcję wyłączenia monitora. Wyłączanie monitora przyciskiem nie za bardzo wchodzi w grę, gdyż znacznie dłużej się on włącza niż powraca z trybu uśpienia. Ustawienie w systemie wyłączenia automatycznego monitora jak i zastosowanie szeregu programów typu: monitor saver, shutter itp - dosłownie mnóstwo tego spróbowałem, nie działa tak jak bym chciał - jakakolwiek reakcja myszą czy na klawiaturze powoduje ponowne włączenie monitora. Podobnie jest z pilotem i girderem, jeśli na nim np. zmienię ścieżkę w winampie to monitor również się włącza :( No niby logiczne ok, funckja ta nie jest przystosowana do takich czarów jakie uprawiam u siebie na kompie :) ale kieruję się z pytaniem: czy jest jakiś sposó lub narzędzie, które dałoby taki sam efekt jaki uzyskałem w przypadku opisanego wyżej TVToola? Zależy mi na tym, dzięki z góry za podpowiedzi! :) |
Tak jak to pisał @Sobrus w tamtym watku, program nazywa sie Wizmo (Windows Gizmo).
Uzywam go juz rok i moge go polecic. A w skrocie do wizmo.exe przed "monoff" mozna dodac jeszcze polecenie "quiet" -bo domyslnie po uruchomieniu tego skrotu w glosnikach slychac jeszcze jakis dzwiek. U mnie to tak wyglada: Kod:
"C:\Program Files\wizmo.exe" quiet monoff |
by***322; by***322; nawet reputke dosta***322;em, dlatego przypomne (bo mam linka :P )
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...707#post641707 btw. sp***243;jrzcie te***380; na post Nimala ponad moim. Tam te***380; jest jaki***347; chyba fajny program. |
Wydaje mi si***281; ***380;e juz by***322; taki temat, ale mog***281; si***281; myli***263; ;)
|
|
Skrót/komenda/program? do wyłączenia/włączania monitora
Witam!
Czy jest jakiś program/komenda/skrót, tak abym mógł zaprogramowac sobie przycisk na klawiaturze aby mi wyłączał i najlepiej ten sam włączał monitor?. PROSZE o pomoc |
Cytat:
fajny ten programik, lista funkcji też jest dość długa :) |
Ilość załączników: 1
it works! :jupi:
|
@nimal i @sobrus wielkie dzieki, szukalem tego juz jakis czas :) zaraz przetestuje
|
Eliasz, mam taki programik.
Nazywa sie Wizmo (Windows Gizmo). Uzycie - robisz na pulpicie skrot do wizmo.exe -monoff dziala wysmienicie! TU jest strona programu. cale 37kB do sciagniecia :P. Jak widac ma duzo wieksze mozliwosci (ktorych ja jednak nie uzywam) |
Eliasz znalazlem cos takiego
jesli nie rozumiesz jakiegos fragmentu to Ci przetlumacze Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:54. |