![]() |
czy mozna podlaczyc wewnetrzna nagrywarke przez usb?
W moim laptopie Compaq Evo N610c jest wewnetrzny czytnik DVD(wymienialny), ktory chcialbym zastapic nowa wewnetrzna nagrywarka Sony Nec Optiarc AD-5540A (mam ja osobno). Niestety kontakt w nowej nagrywarce jest mniejszy niz ten w oryginalnym czytniku dvd w laptopie. Nie moge wiec wsadzic nowej nagrywarki do gniazda istniejacego czytnika dvd. Czy mozna jakos polaczyc moja nowa AD-5540A z laptopem? Moze jest kabel ktory pasuje tak aby nagrywarka wewnetrzna pracowala jako nagrywarka zewnetrzna USB? Z gory dziekuje za porade.
mikolaj |
|
Po pierwsze i najwazniejsze - nie kombinowac!
2. Sa tasmy do podlaczania napedow typu slim. Po prostu isc do serwisu i sprawdzic czy sa tasmy na zlacza 50 pinowe z "szerokiej" na "waska". Jezeli sa poprosic o przepiecie - serwis powinien to zrobic za darmo. (powinien nie musi - czasami biora 50) 3. Podlaczenie nagrywarki typu slim, w kieszeni USB, jest mozliwe, ale moim zdaniem bez sensu! Te kieszenie sa przeznaczone do laptopow bez napedu, jako przenosne. Po co komu dwie wolne i delikatne nagrywarki slim w laptopie??? Reasumujac: -albo kombinowac tasme i wlozyc nowy naped. -albo wymienic naped na pasujacy. |
Albo kupi***263; zwyk***322;***261; nagrywark***281; + kiesze***324; USB. :tak!:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:51. |