![]() |
Kopia CD audio
Proszę was o pomoc w udzieleniu porady jak przegrać CD audio zabezpieczoną w taki sposób, że nagrywara jej nie widzi, czy są może jakieś progsy, które wymuszą na windzie aby widziała płytkę w napędzie. Szlag mnie trafia zgrywając wszystko cyfrowo ze stacjonarnego CDeka, bo trwa to długo. Czy są może jakieś zhackowane biosy do napędów, które radzą sobie z tym problemem, dlaczego użytkownicy PCta mają być pokrzywdzeni, a osoby dysponujące stacjonarną nagrą audio mogą kopiować owe płytki do woli, gdzie tu sprawiedliwość.
|
no coz jezeli da rade zrzucic jakims ripperem to sie ciesz bo to w takim ukladzie slabe zabezpieczenie
a czy posiadacze owych nagrywarek moga tak kopiowac - no nie wiem czy tak kop siup i skopiowane a w ogole to zapodaj jakiegos clony xxl i sprawdz czy jest faktycznie zabezpieczona |
sprawdź,czy nie jest to obnecnie "modne" Key2audio.
Jesli tak to Koli pisal na cdrifo i nie ma sensu powtarzac |
Dzięki za zainteresowanie, ale mój problem polega na tym, że płyta nie jest widziana w napędzie zarówno pod windows 98 jak i xp, zresztą na okładce jest napisane "Brak możliwości odtworzenia na PC/Mac", może znacie jednak możliwość przegrania jej na dysk z cdromu lub z nagrywarki. Proszę Was o pomoc w tej sprawie.
|
zerknij na glowna strone cdrinfo tam po prawej masz rodzaje zabezpieczen plyt w tym plyt audio poczytaj pomysl a potem kupuj plyty bez takiego napisu :)
|
Ktoś mi mówił, że pod linuksem da się skopiować różne rzeczy wrednie zabezpieczone, bo przepisywany jest bit po bicie, ale nie wiem czy to robi jakiś program z nakładką graficzną np. X-CD-Roast , czy też jest to uruchamiane z linii poleceń. Chwilowo nie mogę tego sprawdzić, bo nie mam żadnej płyty z muzyką zabezpieczonej w jakiś sposób. Oczywiście jak coś trafię, to dam znać.
Poza tym chcę wszystkich forumowiczów pozdrowić - to mój pierwszy post (po rejestracji), choć forum śledzę już ponad rok. PS. Na Off-Topic umieściłem swoje pytanko na temat hdd. Może ktoś coś będzie wiedział jak pomóc. |
Cytat:
pozdro |
Cytat:
SID przegrywal to windac-em. Cdexem chyba tez pojdzie, a |
Ja to zrobiłem tak:
http://www.cdrinfo.pl/cgi-bin/Ultra/UltraBoard.cgi?action=Read&BID=1&TID=25364&SID=144 707 Pozdrawiam |
Męczyłem się z tym usrojstwem, wkońcu poszło windac'iem na DVD NEC 5700A, dzięki za zainteresowanie z Waszej strony tym tematem.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:20. |