![]() |
Nagrywarki dwuwarstwowe
Czy byłby kto¶ tak miły i pomógłby mi znaleĽć gdzie¶, albo podać jakis spis nagrywarek, które nagrywaj± płyty dwuwarstwowe oraz spis nagrywarek, które wypalaj± etykiety na płytach?
Przepraszam jeżeli taki post już istnieje, ale szukałem na forum i nie mogłem znaleĽć, a jestem tu nowy czyli od dzi¶. Za wszelk± pomoc z góry serdecznie dziękuję. |
W zasadzie wszystkienagrywarki DVD obecnie obsluguja DualLayer!
Co do Labelflash lub LightScribe - nagrywarki obslugujace te technologie sa oznakowane w modelu. Wystarczy przeczytac. A podawac spis nagrywarek - no lekka przesada. Przeczytac opis nagrywarki - i wiadomo. |
Generalnie wszystkie nowe nagrywarki wypalaja DVD9 :>
|
marynarz-->co to znaczy DVD9, bo w słowniku jest tylko DVD8 i od razu DVD10
yahol-->podaj przykład choć jednej, która obsługuje obie opcje, abym mógł zobaczyć jak to jest opisane w modelu. Najlepiej na przykładzie opisów na stronie cdrinfo |
np. LiteON 18A1H ma obs***322;ug***281; LS za***347; NEC 3550 nie ma LS ale ma LF obie pal***261; DVD9 czyli p***322;ytki DL
|
mgit-->dzi***281;ki za wskaz***243;wk***281;, ale jest w opisie tylko DL za to nie wiem gdzie pisze o LS i LF
yahol--> A tak na marginesie czym r***243;***380;ni si***281; LightScribe od Labelflash ? |
Labelflash
LightScribe Cytat:
Standardy plyt DVD |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:41. |