![]() |
LG 32x Help !
Witam wszystkich
Mam problemik z nagrywarka LG 32x 8320B kupiłem nagrywarke wpadlem do domu podlaczyłem do pc zainstalowalem Nero Burning Rom 5540 i chcialem odpalic swoja pierwsza plytke ale wyszedl problem: Robilem ta jak myslalem ze trzeba zrobic a wiec tak: Utworzyć nowa plyte CD -> CD z danymi -> Utworzyc plyte zawierajaca dane -> Zakoncz -> Drag and drop -> Zapis CD i daje zapisz i w tym momencie wyskakuje mi Image a wiec zrobilem go i dalej to samo wlaczylem z pulpitu plik image dalem zapis i dalej chce robic image :( Nie wiem czy nero wykrywa moja nagrywarke bo dalem nagrywarki i wybor nagrywarki i jest tam tylko Image Recorder i nic wiecej nie jest napisane ani szybkosc zapisu ani bufor wszystko nieznane i nie wiem co jest pomozcie pliz ! Aha nie wiem czy to jest istotne ale podam jak mam to podlaczone w kompie HDD - enable cable select LG CD/DVD - master LG CD/RW - slave Dziekuje z gory za pomoc Pozdrowionka 4 aLL ygt |
Ja wypalam płyty 5 miechów i na początku miałem ten sam problem i nie wiedziałem co moze byc przyczyna.....:)U ciebie to wina softu musisz miec nowszą wersję NERO ,poprostu on nie rozpoznaje twojej nagrywarki,jest tylko ta do robienia image'ów.
|
Ja miałem ten sam problem, gdy nie miałem zarejestrowanej wersji Nero. (nie miałem wpsianego serial number). Wówczas nero może robić tylko obrazu danych, a w informacji o nagrywarce jest ona przekreślona na czerwono (znak: przekreślone czerwone kółko).
|
Faktycznie Nero 5540 nie łorkuje z 32x LG. Na pewno działa 5578.
|
tak dopiero od 5578 dziala w pelni z lg32x
|
U mnie od początku działa z 5.5.7.2 i jest ok.
|
Dziekuje za wszystkie odpowiedzi !!!
Jestem naprawde bardzo wdzieczny a tak na marginesie to LG 32x dziala z Nero 5580 i widzi moja nagrywarke i jest wszystko okej Jeszcze raz wielkie dzieks dla wszystkich Pozdrowionka 4ALL :: yogurt :: |
A ja w 5.5.8.0. nie mam wtyczek (pluginow) do audio
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:16. |