![]() |
TEAC CD-W540E i adapter w Nero (5.5.6.4 -> 5.5.8.0) ?
Witam Wszystkich,
Czytałem zamieszczony niedawno na tych stronach test nagrywarki TEAC CD-W540E i mam takie oto pytanie.... Posiadam tę nagrywarkę oraz oryginalne oprogramowanie Nero Burning ROM w wersji 5.5.6.4, do którego niedawno zrobiłem update do wersji 5.5.8.0 Wersja 5.5.6.4 nie rozpoznawała tego modelu, natomiast po update'cie do 5.5.8.0, Nero rozpoznaje już moją nagrywarkę, ale (moim zdaniem) w dość dziwny sposób. Mianowicie po kliknięciu w Nero na menu: Nagrywarka --> Wybór nagrywarki..., pojawia sie okno gdzie w wierszu z TEACiem CD-W540E widnieje odpowiednio: SCSI-ID 1 Adapter ESDI_506 Nr adaptera 0 Czy przy kolumnie "Adapter" nie powinno być napisane "atapi", zamiast "ESDI_506" ? Zaś przy kolumnie "Nr adaptera" nie powinno być "1", zamiast "0" ? W sumie wszystko działa OK, ale może coś powinienem jeszcze włączyć? Z góry dziękuję za pomoc. pozdrawiam, GearHead |
Raczej nie ma się czym martwić, jeżeli dobrze wypala:).
Ja mam TEAC 524E i pod "nr adaptera" też mam 0, no ale już pod "Adapter" mam Atapi, ale kal już wspomniałem, jeżeli nie ma problemu z wypalaniem to wszystko wporządku. Pozdrawiam:) |
normalka, też tak miałęm jak miałem 2 nagrywarki podłączone,
jak jest 1 to pisze Atapi, choć nie byłbym pewnien czy wcześniej tez nie miałem ESDI_506 ważne ze działa ;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:43. |