![]() |
Cytat:
ale poiza tym drobnym ;) mankamentem są ok pozdro |
mnie trafily sie SIGMY ktore byly prawdziwymi... zlotymi MAXELL'ami...
chodza jak mazenie - nie wiem jak do mnie dotarly bo otrzymalem je jako barter - zrodlo to prawdopodobnie gielda warszawska, ale jako ze nie spytalem to nigdy sie nie dowiem... zaznaczam ze plyty maja 9 miesiecy |
Tylko czasami odpadala mi z nich gorna warstwa, a poza tym nawet dobre :-)
|
Cytat:
|
jesli chodzi o te białawe z czerwonym napisem ... to w Krakowie na Balickiej giełdzie widziałem po 88 zł za 100 szt.
|
wiedziałem że są dorbrawe :)
bo jak zwykle qpiłem na pałę, bo takich jeszcze nie paliłem, ale do dziś zastanawiałem się dlaczego od razu qpiłem tak dużo zamiast jak zwykle 10 dla testów :) nie ma to jak intuicja :) pozdro |
Obejrzyj dokladnie 'pod swiatlo' strone z napisami, a moze uda ci sie rowniez dostrzec oryginalne nadruki :)
Sigmy, ktore do tej pory wpadly mi w lapki, byly tzw 'przedrukiem' - znaczy plyta, ktora byla wczesniej podpisywana przez inna firme, uzyskala nowa warstwe lakieru z napisem Sigma :) Podobny manewr byl (jest?) kiedys z Esperanza i kilku innymi... |
Płyty SIGMA (luzem) - ciekawostka
Kupiłem ostatnio trochę płyt SIGMA (na szpindlu) - 700MB, jasno-złote (po 1,05 zdaje się).
Oglądam je od spodu - oczom nie wierzę - gdzieś już je widziałem... A tak... Biorę Verbatim Crystal i... pierścień identyczny. Opis też. Odcień nośnika również. Wkładam je po kolei do napędu (tzn. Sigmę i Verbatima) i traktuję CDR-Identifier'em. Co widzę? Producent obydwu ten sam (CMC Magnetics). Typ barwnika:6 (jednakowy). Nawet ATIP zgodny co do cyferki. Próbuję test overburn - identyczny pomiar. Te które kupiłem chodzą jak burza. Zaraz polecę po więcej ;) Pozdro.6 |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:32. |